DVE NOMINACIJE MSUB ZA NAGRADE ICOM: Kandidati "Iskustvo u gužvi" i Una Popović

M.A.K.

05. 05. 2022. u 16:22

NA listi nominovanih za Nagradu Nacionalnog komiteta ICOM Srbije, beogradski Muzej savremene umetnosti ima dva kandidata, saopštili su iz ove kuće.

ДВЕ НОМИНАЦИЈЕ МСУБ ЗА НАГРАДЕ ICOM: Кандидати Искуство у гужви и Уна Поповић

Foto promo

Za projekat godine nominovana je  fotografska retrospektiva "Iskustvo u gužvi" Goranke Matić, koji se našao u prvih pet za 2021. Istoričarka umetnosti Una Popović, viša kustoskinja MSUB, ušla je u uži krug za muzejskog stručnjaka godine, između ostalog zbog autorskog rada i na iložbi "Iskustvo u gužvi", ali i postavci "Grupni portret", povodom 60 godina rada Salona MSUB .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)