GOSTUJE "HEROJ NACIJE": Niški ansambl s komadom Ivana M.Lalića nastupa u "Madlenijanumu"

V.V.S.

28. 04. 2022. u 12:22

IZ niškog Narodnog pozorišta 30.aprila na Veliku scenu "Madlenijanuma" stiže predstava "Heroj nacije", posvećena glumcu Dragoslavu Saviću Safi (1960-2021). Komad Ivana M.Lalića režirao je Spasoje Ž. Milovanović,a u predstavi igraju Dragan Boža Marjanović, Budimir Životić, Snežana Petrović, Uroš Milojević, Jovana Golubović i Dragiša Veljković.

ГОСТУЈЕ ХЕРОЈ НАЦИЈЕ: Нишки ансамбл с комадом Ивана М.Лалића наступа у Мадленијануму

foto:Promo

- Vremenom, "Heroj nacije", pozorišni komad koji je pisan početkom ovog veka, postaje sve aktuelniji. Proces je obično obrnut, te se pisci posle nekog vremena nakon praizvedbe komada čak i zastide zastarelosti dela u odnosu na vreme kada je pisan. U "niškom slučaju" stvari su dovedene do ekstrema. Dramska matrica komada koji se sve vreme poigrava tankom linijom između života i smrti, realnosti i one verzije života koja nam se servira u medijima, kao da je uključila i iznenadnu smrt sjajnog niškog glumca Safe, koji je, pripremajući naslovnu ulogu Budimira Životića, preminuo tokom proba komada za izvođenje na sceni Narodnog pozorišta Niš - kaže Ivan M.Lalić.- Ta tužna vest je dala neizbrisiv pečat predstavi koju ćete pogledati. Autorski tim i glumački ansambl su odlučili da nastave sa radom i izađu sa premijerom upravo da bi demantovali vest da nas je naš Safa zaista napustio. On je tu, sa nama, na sceni. Dokle je predstave, biće i njega...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja