PREMIJERNO "FEMKANJE": Priča o pokondirenosti savremenog doba u Teatru "Vuk"

V.V.S.

21. 03. 2022. u 12:22

NA Velikoj sceni "Aleksandar Popović" Teatra "Vuk" u petak, 25. februara, premijerno će biti izvedena predstava "Femkanje", u rediteljskoj postavci Isidore Goncić.

ПРЕМИЈЕРНО ФЕМКАЊЕ: Прича о покондирености савременог доба у Театру Вук

foto:Promo

Predstava "Femkanje", rađena po tekstu Jordana Cvetanovića, nastala je po motivima komedije "Pokondirena tikva" Jovana Sterije Popovića. Kako se najavljuje, radnja je smeštena u moderno doba i prati udovicu Femu u njenom "saloncu" u strogom centru grada: od ćerke pokušava da napravi mladu damu, dok ova iz bunta pronalazi momka iz provincije. Ali, to neće pomutiti Femine planove da obezbedi svoju i budućnost svoje ćerke.

Pisac ovim komadom daje odgovore na pitanja šta bi se desilo da je Sterijina Fema ostavila potomstvo i u kakvu ženu bi izrasla njena praunuka,kao i da li se malograđanština prenosi s kolena na koleno. U komediji "Femkanje" ulogu Feme tumači Dušan Kaličanin, ćerke Mina Sovtić i Jovana Milovanović, dok ulogu budućeg zeta iz provincije igra Zoran Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)