TIM NIKAD ISKRENIJI: Austrijanac otkrio da li ostaje u tenis nakon završetka karijere

Novosti online

26. 05. 2024. u 08:29

Dominik Tim igra poslednju sezonu u karijeri a sada je "Tenis svit sport" govorio o svojoj strasti prema "belom sportu", kao i o planovima nakon igračke karijere.

ТИМ НИКАД ИСКРЕНИЈИ: Аустријанац открио да ли остаје у тенис након завршетка каријере

Foto: Profimedia

Za početak je govorio o tome, šta mu u životu znači tenis.

– Tenis je nešto najbolje što sam ikada radio, nikada u životu više neću raditi ništa boje nego što je igranje tenisa – započeo j Tim.

Otkrio je da ima planove za budućnost, kao i da će ostati u tenisu, ali nije otkrivao o čemu se radi.

– Imam neke ideje u glavi, ali prvo sve mora da se uklopi. Nastavljam da igram i treniram dva puta, tako da sada nemam vremena za druge stvari. Kada se sve završi, uzeću dve-tri nedelje odmora i onda ću početi nešto novo. Uvek sam govorio da imam 25 godina tako velikog iskustva i da to moram da vratim narednim generacijama. Ostaću u tenisu, ali želim da počnem novi put - nastavlja austrijski teniser.

Rekao je da je ponovo imao problema sa rukom.

– Mnogo naporno sam trenirao, ali rezultati ne dolaze, a problemi sa rukom se vraćaju. Zato mi je bilo jasno koju odluku treba da donesem. Čim počneš da razmišljaš o povlačenju, to nije dobar znak -

Dotakao se i velike trojke.

– Oni su izuzetak, neverovatno je šta su sve postigli. Mislim da to nije normalno i da se tako nešto neće ponoviti u budućnosti. Videti tenisere sa 36 ili 37 godina da tako pobeđuju! Ja imam samo 30 i pre dve decenije bilo je potpuno normalno završiti karijeru u tom dobu - rekao je nekadašnji osvajač Ju es opena.

Ne kaje se što je doneo odluku o povlačenju.

– Imao sam sjajnu karijeru, osećam da je ovo pravi trenutak. Nikada se nisam osećao ovako fizički. Pogotovo kada je u pitanju forhend i još neki udarce koje ne uspevam da vratim. Ne osećam se kao da imam 30 godina već kao da sam teniski mnogo stariji.

Dominik Tim je ispao u kvalifikacijama za Rolan Garos, a poslednji turnir odigraće u oktobru u Beču.

BONUS VIDEO: "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)