OTKAZANA PREMIJERA: Prvo izvođenje "Pokondirene tikve" Narodnog pozorišta pomereno za jesen

V.V.S.

24. 05. 2024. u 13:09

SAMO tri dana pre zakazane premijere predstave "Pokondirena tikva" na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta (25. maja), odloženo je prvo izvođenje, kao i sva reprizna u ovom i narednom mesecu, a nov naslov na repertoaru kuće "pomeren" je za jesen.

ОТКАЗАНА ПРЕМИЈЕРА: Прво извођење Покондирене тикве Народног позоришта померено за јесен

foto N.Skenderija

Kako se navodi u saopštenju, o novom terminu igranja ove komedije (po tekstu Jovana Sterije Popovića i u režiji Ive Milošević), javnost će blagovremeno biti obaveštena.

- Kad se radi sa živim ljudima okolnosti se menjaju i samo smo se prilagodili tim novonastalim  okolnostima. To se relativno retko togađa, ali tako smo i jesenas morali da odložimo premijeru predstave "Sanjao sam da sam se probudio" ( u režiji Dina Mustafića), pa je umesto u novembru izašla u januaru. Sada ćemo umesto u maju izaći sa novom predstavom u septembru - kaže Molina Udovički Fotez, direktorka Drame Narodnog pozorišta.

Inače, probe su počele prvih dana aprila, a uloge su poverene Nataši Ninković, Ivi Milanović, Slobodanu Beštiću, Ivani Šćepanović, Aleksandru Vučkoviću, Seni Đorović, Aleksandru Đurici i Draganu Sekuliću. Dramaturg je Molina Udovički Fotez, scenograf Gorčin Stojanović, kostimograf Boris Čakširan, a kompozitor Vladimir Pejković.

Ovo će biti osma dramska postavka popularne Sterijine komedije karaktera iz 1838. godine u nacionalnom teatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)