OVO JOŠ NISTE VIDELI: Đoković radi što nije nikada pre na grend slemu

Novosti online

26. 05. 2024. u 07:52 >> 07:52

Prvi teniser sveta Novak Đoković odradio je svoj prvi trening pred start drugog gren slema sezone.

ОВО ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Ђоковић ради што није никада пре на гренд слему

Foto: Profimedia

Ovaj Rolan Garos je po mnogo čemu drugačiji od drugih turnira. Čak i kada izuzmemo čudesni slučaj Novaka Đokovića činjenica je da dugo nismo imali "otvoreniji" grend slem, a srpski as ga je dodatno učinio neverovatnim.

U ovom trenutku ne postoji jedan izraziti favorit, a grupa potencijalnih osvajača Rolan Garosa dugo nije bila veća. Zapravo bi mnogi dali veće šansima oni koji još nisu osetili tu slast poput Aleksandera Zvereva, Kaspera Ruda ili Stefanosa Cicipasa. Ipak, Đokovića i Rafaela Nadala nikada ne bi trebalo otpisati.

Ipak i sam Đoković se nalazi na jednoj neobičnoj prekretnici, a deluje da ni sam nije doneo pravu odluku šta bi trebalo da uradi. Poručio je još ranije da neće žuriti sa izborom trenera, ali je malo ko očekivao da će nakon 20 godina karijere u Parizu po prvi put igrati bez trenera.

Foto: Profimedia

Đoković je stadionu Filip Šatrije trenirao sa Hamadom Međedovićem, koji je napravio veliki uspeh i kroz glavni žreb Rolan Garosa došao kroz kvalifikacije. 

Đoković brani titulu na otvorenom prvenstvu Francuske, dok će sada u prvom kolu sastati sa Pjer-Igom Erberom.

Naravno, tako u ovom trenutku stoje stvari, te i dalje postoji mogućnost da se Nenad Zimonjić pojavi u Parizu, ali je malo čudno da ga nije bilo na prvom treningu.

Srpski teniser ne uspeva da pronađe pravu formu od kada je propustio tri vezane meč lopte protiv Janika Sinera i titula mu je preko potrebna.

Međedović će svoj prvi meč na Rolan Garosu igrati protiv domaćeg tenisera Žofrija Blankouna.

Sa Đokovićem su u Pariz doputovali samo Gebhart Fil Grič i Miljan Amanović, nema Nenada Zimonjića.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)