PREMIJERNA OBNOVA "VELIKOG GETSBIJA":U "Madlenijanumu" poznati naslov na repertoaru 26.januara

V.V.S.

19. 01. 2022. u 17:28

NA sceni Opere i teatra "Madlenijanum" zbog, kako kažu "mogućeg zaražavanja koronavirusom dela ansambla", premijernu obnovu "Velikog Getsbija" pomerili su sa 19. na 26. januar - na Dan "Madlenijanuma".

ПРЕМИЈЕРНА ОБНОВА ВЕЛИКОГ ГЕТСБИЈА:У Мадленијануму познати наслов на репертоару 26.јануара

foto:Promo

Na ovaj dan 1999. godine, održana je prva premijera: opera Domenika Čimaroze "Tajni brak", sa našim solistima i dirigentom iz Bolivije Rubenom Silvom.

Komad "Veliki Getsbi" inspirisan je poznatim romanom F.S. Ficdžeralda, a premijera (u režiji Ane Radivojević Zdravković) bila je 2015. godine, kada je naslovnu ulogu igrao Ivan Bosiljčić. U premijernoj obnovi Džejka Getsbija igra Branimir Trifunović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Ljubomir Bulajić, Tamara Aleksić, Miloš Timotijević, Milica Janketić, Milan Čučilović ( u alternaciji sa Davorom Perunovićem), Sofija Juričan, Borka Tomović (Danina Jeftić), Maja Lukić, Vladimir Tešović i drugi.

BONUS VIDEO - FIGURINA STARA 7.000 GODINA: Nakon restauracije predstavljena je u Domu kulture u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)