BEOGRADSKA FILHARMONIJA INSPIRISANA ROMANTIKOM: Kao solista nastupa popularni violončelista Kijan Soltani

D.M.

29. 11. 2021. u 21:05

NAREDNI filharmonijski petak idealna je prilika za romantični izlazak i uživanje u muzičkim portretima najpoznatijih ljubavnih parova i to od ranog romantizma do 20. veka. Tragične ljubavi “Romea i Julije” Berlioza i “Peleasa i Melizande” Debisija, upotpuniće romantični Koncert za violončelo i orkestar Laloa, u izvođenju fantastičnog Kijana Soltanija.

БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА ИНСПИРИСАНА РОМАНТИКОМ: Као солиста наступа популарни виолончелиста Кијан Солтани

Marko Đoković


Publika će se posebno obradovati nastupu traženog violončeliste Kijana Soltanika budući da je uoči prethodog puta kada je trebalo da gostuje u filharmonijskoj sezoni 2020. godine, početak pandemije zatvorio sve koncertne dvorane.  Njujorški "Tajms" Kijana Soltanija ocenjuje kao izvanrednog violončelistu, a čuveni "Gramofon" njegovo sviranje opisuje kao čisto savršenstvo. Pozivan je od strane vodećih svetskih orkestara i dirigenata, što ga je od zvezde u usponu dovelo do jednog od violončelista o kojima se danas najviše govori. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)