ALEKSANDAR POPOVSKI REŽIRA "ALISU":Počele probe nove predstave na sceni Jugoslovenskog dramskog

V.V.S.

26. 11. 2021. u 18:45

U JUGOSLOVENSKOM dramskom pozorištu počele su probe predstave "Alisa u zemlji strahova" Eve Mahkovic, u režiji Aleksandra Popovskog.

АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ РЕЖИРА АЛИСУ:Почеле пробе нове представе на сцени Југословенског драмског

Jugoslovensko dramsko pozorište

Autor drame (koja će praizvedbu imati na Sceni "LJuba Tadić" u decembru) Eva Mahkovic, dramaturškinja je Mesnog gledališča iz LJubljane. Dramski tekst "Alisa u zemlji strahova" inspirisan je epizodama iz knjige "Alisa u zemlji čuda" Luisa Kerola.

Kada je bila mala, Alisa je verovala da se još pre doručka može desiti šest nemogućih stvari. Sada je odrasla devojka u tridesetim godinama. Trebalo bi da ima karijeru, porodicu. Da bude ispunjena, stabilna, odrasla. Ono što ima je novi psihoterapeut sa kojim putuje po svojoj glavi. Kada je bila devojčica, tamo su je čekala čuda, gusenice sa nargilom, karte koje govore, nasmejane mačke, kolači i čaj, histerične ptice. To je bio svet gde je svaki korak bio novo uzbuđenje, svet mogućnosti za beskrajna čuda. Sada je tamo samo zemlja ispunjena sumnjama i strahovima. Ipak, i dalje postoji mogućnost da se desi čudo.

Reditelj i umetnički direktor Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu je do sada postavio predstave "Kandid ili Optimizam, "Metamorfoze" i "Hamleta".

U predstavi igraju Milena Radulović u ulozi Alise, Milan Marić, Nebojša LJubišić, Radovan Vujović, Sloboda Mićalović, Jovana Belović, Tamara Šustić, Iva Stefanović i Denis Murić. Scenografiju potpisuje Numen (Sven Jonke), kostimograf je Mia Popovska, a za scenski govor je zadužena LJiljana Mrkić Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)