NOVOSTI SAZNAJU - GRUJIČIĆ BEZ "MATAVULJA"! Samoproglašeni laureat nije dobio nagradu odlukom članova UO Udruženja književnika Srbije

D. Bt.

17. 11. 2021. u 09:11

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju, većinom glasova članova Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, nagrada "Simo Matavulj" za ukupan stvaralački opus nije otišla u ruke Nenada Grujičića, koji je sebe proglasio za laureata i o tome obavestio medije pre nekoliko dana.

НОВОСТИ САЗНАЈУ - ГРУЈИЧИЋ БЕЗ МАТАВУЉА! Самопроглашени лауреат није добио награду одлуком чланова УО Удружења књижевника Србије

Simo Matavulj, Nenad Grujičić,Foto Milena Anđela/Arhiva

Da podsetimo, Grujičić je, početkom prošle nedelje, uputio saopštenje redakcijama o "dobijenom priznanju", pri čemu je, ničim izazvan, naveo i obrazloženje UO UKS. Sve to osvanulo je i na sajtu "Brankovog kola" čiji je dugogodišnji direktor. U izjavi, za "Novosti", povodom ovog slučaja, on se pozvao na Miloša Jankovića, zamenika predsednika UO UKS, koji ga je predložio i - navodno, kao gotovu stvar ga o tome izvestio. Janković je, međutim, za naš list rekao da konačna odluka o ovom priznanju nije doneta, jer se UO nije ni izjašnjavao.

Na nemili događaj reagovao je i Milovan Vitezović, predsednik UO UKS, izjavom da će odluka o svim priznanjima Udruženja, biti doneta pred godišnju skupštinu i da su do tada za njega svi pisci kandidati za nagradu.

U međuvremenu, članovi Upravnog odbora su se izjašnjavali o kandidatima za "Matavulja" i tradicionalna godišnja priznanja UKS (putem mejla). Kada je u utorak podvučena crta, ispostavilo se da je laureat "samozvanac" ostao kratkih rukava. Tačnije, bez nagrade koja nosi ime prvog predsednika UKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024