DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU: Otvaranje izložbe "Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva"

D.B.M.

09. 11. 2021. u 19:10

U BOTANIČKOJ bašti "Jevremovac" Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u četvrtak 11. novembra u podne biće otvorena izložba pod nazivom "Dani ramondi, vaskrsavajućih dragulja Balkanskog poluostrva", povodom Dana primirja.

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Отварање изложбе Дани рамонди, васкрсавајућих драгуља Балканског полуострва

FOTO: Promo

Posetioci će na atraktivnim panoima moći da se upoznaju sa biologijom, ekologijom i fiziologijom natalijine ramonde i srpske ramonde, a biće izloženi i živi primerci ovih vrsta.Autorke izložbe su prof. dr Maja Lazarević i prof. dr Tamara Rakić, vanredne profesorke Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Dizajn potpisuje Una Korica, inženjer arhitekture.

Na otvaranju izložbe će govoriti prof. dr Ljubiša Stanisavljević, dekan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Gordana Subakov Simić, upravnica Instituta za botaniku i Botaničke bašte "Jevremovac". Posetioce će kroz izložbu voditi stručni vodiči Botaničke bašte "Jevremovac". Izložba će biti postavljena ispred velikog staklenika.

Povodom događaja će na bilaternici Botaničke bašte u prodaju biti puštena i ograničena serija suvenira sa unikatnom ilustracijom natalijine ramonde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna