ADVOKAT BRANA MENJA ŽIVOT IZ KORENA: Reditelj Saša Hajduković otkriva šta donosi nova crnohumorna komedija "Advokado" (FOTO)

J. BANjANIN

30. 10. 2021. u 11:18

SREDINA novembra će na Prvi program Radio-televizije Srbije doneti novu crnohumornu komediju "Advokado". Scenarističko-rediteljski dvojac Nikola Kolja Pejaković i Saša Hajduković, koji stoji iza hit serija "Meso" i "Kosti", pripremio je 20 epizoda, u produkciji RTS i Bosonoga produkcije.

АДВОКАТ БРАНА МЕЊА ЖИВОТ ИЗ КОРЕНА: Редитељ Саша Хајдуковић открива шта доноси нова црнохуморна комедија Адвокадо (ФОТО)

Foto Bosonoga produkcija

Autori obećavaju smeh i probuđene emocije, u čemu će pomoći jaka glumačka ekipa - Ljubomir Bandović, Mirjana Karanović, Mira Banjac, Branka Katić, Jasna Đuričić, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Srđan Timarov, Boris Milivojević, Bojan Dimitrijević, Mladen Sovilj.

- Svaki dan je bio praznik jer smo na setu imali toliko talentovanih ljudi. Ljubo, Kolja, Branka, Mira, Jasna, Mira Banjac, kasnije Ćetko, Sovilj, Sergej... Zahvaljujući njima je svako snimanje bilo razigrano na svoj način, jer je bilo mnogo kolektivnih scena, u kojima se u kadru nalazi njih petoro ili šestoro. Čast je bila gledati ih kako se igraju našim tekstom. Nadam se da će publika biti spremna na tu vrstu žanrovskog "ludila". Meni je bilo uživanje i da radim i da gledam seriju "Advokado" - kaže za "TV novosti" Saša Hajduković.

Naš sagovornik, koji je zajedno sa Pejakovićem reditelj, objašnjava da je komediju zanimljivog naziva teško definisati:

- Pokušali smo da pomešamo Džonija Votersa i Montija Pajtona. Zato je naša serija žanrovska mešavina svih vrsta komedije. Želeli smo da nađemo autentičan izraz za svet koji je Kolja stvorio, pa gledaoci mogu da očekuju autorsku komediju. Radnja se dešava u Beogradu, ali je najveći deo serije sniman u Banjaluci. Kada smo Kolja i ja tamo pronašli kuću koja bi se sasvim uklopila u neki prigradski deo Beograda, shvatili smo da seriju možemo da uradimo u Banjaluci, i da nam je tako jednostavnije. Glumci su promenili ambijent, odvojili se od privatnih obaveza, i u danima u kojima su snimali, samo su se time bavili. Ekipa u takvim uslovima provodi više vremena zajedno, pa funkcioniše kao mala komuna.

U "Advokadu" ćemo pratiti zgode i nezgode glavnog junaka Brane (Bandović), kojem verni saputnik Beli (Pejaković) "pomaže" da svakodnevno upada u nove probleme.

- Brana je advokat koji nije zadovoljan ni privatnim životom ni poslom. Misli da će promenom zanimanja izmeniti sve okolnosti u svom životu. Uz svog druga Belog, koji nije baš u najlegalnijim vodama, Brana iz priče u priču pokušava da promeni život iz korena. Ali uvek, naravno, na pogrešan način - ističe Hajduković.

U pitanju je priča o borbi pojedinca željnog da se otrgne od nametnutih stereotipa i konzervativne sredine, koja kritički posmatra odluke suprotne tradiciji. Brana nastavlja bitku, želeći da promeni trenutnu poziciju i da skine sa sebe etiketu "advokada".

Otkud Brani taj neobičan nadimak? Otkrićemo vam tajnu - dobio ga je u sudnici. Već na početku prve epizode žena koja svedoči žali se na advokata Branu: "... A i ovaj advokado. Videla sam odma' čim je ušao. S vrata se vuče k'o mačka i kasni. Kasni na rođeno suđenje, a ja sam jutros ustala u pola pet, pa natenane".

U sudnici se Brana sukobljava sa simpatičnom rivalkom, koju igra Branka Katić. Pred sudijom se žustro nadmeću, ali u njihovim pogledima iskre ljubavne varnice.

- Kao i u životu, ovo dvoje advokata su potrebni jedno drugome, ali se baš iz tog razloga ne podnose tokom većeg dela serije. Njihov odnos je pre svega emotivan, a tek potom poslovan - otrkiva Hajduković.

Fokus serije je na humoru i tugi prijateljskih i porodičnih odnosa tipičnih za balkansko podneblje.

U drugom planu priče nalazi se televizijski šou-program pod nazivom "Srbijo, otvori se".

- Koljina ideja bila je da kroz prizmu medija, odnosno kviza, vidimo širu sliku društva. Taj kviz okupira dobar deo vremena glavnih junaka i nije tu samo kao "fora", već je i dramaturški faktor - ističe Hajdković i dodaje da je kviz potpuno izmišljen. - Koliko su likovi i priča serije "pomereni", toliko je kviz, mogli bismo reći, "ludilo" od početka do kraja. Igor Đorđević igra ulogu voditelja kviza, a stalni gosti su Boris Milivojević, Bojan Dimitrijević i Srđan Timarov. Oni se svaki put pojavljuju kao drugi likovi, čak i ženski, što je očigledna groteska.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista