NOVE DOGODOVŠTINE STANARA RANKEOVE 12: Druga sezona serije "Radio Mileva", od 18. oktobra, na RTS

J. BANjANIN

16. 10. 2021. u 10:33

OD prve epizode serija "Radio Mileva" stekla je brojnu publiku koja je svake večeri željno iščekivala nove trikove, ideje i štoseve naslovne junakinje.

НОВЕ ДОГОДОВШТИНЕ СТАНАРА РАНКЕОВЕ 12: Друга сезона серије Радио Милева, од 18. октобра, на РТС

Foto Emilija Gajić

Gledaoci su, komentarišući komediju autora i producenta Nebojše Garića, u režiji Elmira Jukića, hvalili scenariste Zoricu Cvijetić, Marijanu Čulić Vićentić i Željka Hubača jer su likovi interesantni i toliko realni i svakidašnji da svako može naći Sonju, Milevu ili Radeta u svom životu. Mnogi su nestrpljivo čekali jesen i novu sezonu serije.

Posle podsećanja na dogodovštine raznolikih stanara Rankeove 12, od 18. oktobra, radnim danima u 20.00 na Prvom programu RTS, očekuje nas dvadeset premijernih epizoda. U drugom ciklusu pratićemo nove i otkačene avanture omiljene komšinice Mileve kojoj će i ovog puta poći za rukom da umeša prste u živote celog komšiluka.

Mileva Majstorović je penzionerka koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika opštine. Sve zna, sve ume, u sve se razume, i u tumačenju maestralne Olge Odanović postala je "začin" koji se meša u večeri mnogih gledalaca. Sukob naravi i generacija "pod istim krovom" u porodici Majstorović kuvaju i odmerena ćerka Natalija (Marija Vicković), profesorka srpskog jezika i književnosti, i unuka, srednjoškolka Sonja (Kristina Gavrić Bogunović). Prvih 25 epizoda, nastalih u produkciji RTS i kuće "Nira pro", tokom proleća je pratio svaki treći gledalac u Srbiji. Bila je četvrta po gledanosti na osnovu zvaničnog merenja kompanije "Nilsen". Zato je nastavak snimanja bio očekivan.

- Upravo pravimo planove za iduću godinu tako da planiramo nastavak serije "Radio Mileva" jer je veoma gledana, uspešna i popularna. Sad u oktobru bi trebalo da počne snimanje treće sezone. Olga Odanović, koja glumi naslovnu ulogu, trenutno se oporavlja od virusa korona. Nadamo se da će uskoro da ozdravi, a snimanje da počne - rekla je supervizor produkcije za RTS Marija Bereta, i dodala da je i ova serija primer regionalne saradnje. - Srpska produkcija "Nira pro" angažovala je tim iz Sarajeva sa kojim je već tamo sarađivala. Nije baš tako često da autorski tim bude iz druge zemlje, a reditelj Elmir Jukić, direktor fotografije Almir Đikoli i montažer Redžinald Šimek deo su ekipe naše serije.

I gledaoci ocenjuju da bi autorska ekipa koja je stvarala neprevaziđenu seriju "Lud, zbunjen, normalan" mogla "Radio Milevom" da dostigne slavu pomenutog sitkoma. Pažljivi ljubitelji obe serije nalaze razlike - frizerski salon koji je zamenio tonski studio - ali i sličnosti. Okosnicu je u jednoj držao Izet, kog je dočarao pokojni legendarni glumac Mustafa Nadarević, a u drugoj Mileva, te neće biti čudno ako i ova serija osvoji celo naše govorno područje.

Ekipa koja je od sredine maja do sredine juna vredno snimala drugu sezonu obećava da će nastavak biti jednako zanimljiv.

- Nastavljamo tamo gde smo stali sa prvom sezonom, s tim što ćemo odnose junaka, koji su veoma dobro funkcionisali, probati dodatno da produbimo. Sve ono što su likovi do sada bili, ići će još ekstremnije, ako je uopšte moguće da Mileva bude ekstremnija. Probaćemo da priču povučemo ka blagoj melodrami. Mala pikanterija je dolazak Milevinog brata Srećka, kog nije bilo neko vreme, a Mileva i on imaju vrlo kompleksan porodični odnos - otkrio je reditelj Elmir Jukić.

Pored porodice Majstorović, stalni junaci "Radio Mileve" su i upravnik zgrade i policajac u penziji Stevan Lisičić, i njegova žena Marta, bračni par Marić, koji čine neuropsihijatar Sava i doktorka plastične hirurgije Viktorija, slatkorečivi slikar Leon, studenti Petar i Gavrilo, dobroćudni majstor Moca i njegova "zla" žena Žana, operski pevač Živorad, posesivna Cveta, koja je Milevina najbolja drugarica i majka uveliko odraslog Mikice, nesrećno zaljubljeni Rade, kao i bivši suprug Milevine ćerke, koji 15 godina nije plaćao alimentaciju.

Foto Emilija Gajić

U novim epizodama u malom univerzumu porodice Majstorović i njihovih suseda u beogradskoj zgradi na Neimaru pojavljuju se ljudi koji će uneti dodatni nemir u ionako uzburkane odnose. Neki od tih junaka su tatu majstor Peca, feminizirani Anđelo i Milevin brat Srećko, koji će doneti još provokativnosti.

GLUMAČKA POJAČANjA

MEĐU brojnim glumcima koje smo gledali nalaze se i Dara Džokić, Branimir Brstina, Nemanja Oliverić, Anđelka Prpić, Jovana Gavrilović, Nemanja Janičić, Nenad Stojmenović, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Slobodan Boda Ninković, Branislav Zeremski, Nikola Kojo, Branka Šelić, Đorđe Stojković, Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Mirjana Đurđević, Anđela Jovanović, Gordan Kičić, a u nastavku ekipu će "pojačati" Nenad Jezdić, Nikola Vujović, Mladen Sovilj, Jovo Maksić...

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna