POSETA MINISTARKE GOJKOVIĆ TRSTU: Otvaranje izložbe o Tesli, čoveku budućnosti

M.A.K.

16. 09. 2021. u 18:57

POVODOM otvaranja izložbe "Nikola Tesla - čovek iz budućnosti" u Italiji, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se u Trstu sa predsednikom autonomnog regiona Friuli Venecija, Đulijom Masimilijanom Fedrigom (na slici).

ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ГОЈКОВИЋ ТРСТУ: Отварање изложбе о Тесли, човеку будућности

MKI Dario Konstantinović

NJih dvoje će u petak, 17. septembra i otvoriti otvoriti postavku posvećenu našem večikom izumitelju.

Govoreći o bilaterarnoj kulturnoj saradnji, Gojković je ukazala da je Srbija spremna na potpisivanje Sporazuma o kinematografskoj koprodukciji između naše i italijanske vlade, što će otvoriti mogućnost za unapređenje saradnje i u ovoj oblasti, posebno imajući u vidu podsticaje koje Srbija daje za snimanje filmova i serija.

Gojković i Fedriga razgovarali su o jačanju odnosa ove italijanske regije i AP Vojvodine, a naša ministarka napomenula je i da je Novi Sad evropska prestonica kulture 2021. i ukazala da to otvara dodatne mogućnosti saradnje u ovoj oblasti, kao i u obrazovanju, imajući u vidu značajan broj naših studenata u Trstu. 

Gojkovićeva je posetila i Srpsku pravoslavnu crkvenu opštinu pri kojoj su Biblioteka, Arhiv i škola "Jovan Miletić" i Hram Sv. Spiridona Čudotvorca u Trstu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)