“ZLATNI PLATAN” NATAŠI NINKOVIĆ: Počeo 9. Festival mediteranskog i evropskog filma „Trebinje 2021“ (FOTO)

D. CURAĆ

04. 08. 2021. u 00:19

DEVETI Festival mediteranskog i evropskog filma „Trebinje 2021“, uz simboličan slogan „Pod svetlom mesečeve reke”, otvoren je na obali reke Trebišnjice u Starom gradu, gde je uručena nagrada “Zlatni platan” glumici Nataši Ninković.

“ЗЛАТНИ ПЛАТАН” НАТАШИ НИНКОВИЋ: Почео 9. Фестивал медитеранског и европског филма „Требиње 2021“ (ФОТО)

Foto: D. Curać

Tako je jedna od dve nagrade za izuzetan dorpinos evromediternskoj kinematografiji ostala u Trebinju, druga će biti uručena glumcu Svetozaru Cvetkoviću, ostala u Trebinju pošto je Nataša rođena I odrasla u Trebinju odakle je i krenula u sjajnu glumačku karijeru. Nataša nije krila odušavljenje a po “Zlatni platan” stigla je na barci gde je dobila aplauz od više stotina Trebinjaca.

- Ovo već večeras postala mi najdraža nagrada u bogatoj glumačkoj karijeri. Sve dok ne dobijete potvrdu od svog grada da vredite, džaba vam je. Ja sam večeras tu potvrdu dobila – rekla je Nataša Ninković, kojoj je nagradu uručio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

A nagradu trebinjskog film festivala poželjela je kada je “Zlatni platan” videla kod svog velikog prijatelja - rođenog Trebinjca Nebojše Glogovca.

-Nisam mu priznavala da je on Trebinjac jer sam smatrala da je to moje. Kada sam na centralnom mestu u njegovoj vitrini koja je bila prepuna filmskih i pozorišnih nagrada videla da on ima “Zlatni platan” nije mi bilo pravo. Prvi put sam bila ljubomorna na njega jer sam nekako mislila da ta nagrada pripada meni. I evo - ja sam je dočekala - istakla je glumica.

Umetnički direktor i selektor festivala Peđa Milojević najzaslužniji je što je Trebinje u proteklih devet godina prepoznatljivo na kulturnoj sceni regiona i što su brojna glumačka imena posetila taj grad.

- Želim da čestitam i da se zahvalim svima. Ovo je bila posebna noć, noć za pamćenje. Hvala divnoj trebinjskoj publici - naveo je Milojević.

Festival je otvorio film "Četiri priče" autora Dragana Rajića iz Trebinja, a traje do 8. Avgusta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju