GALA KONCERT ŽELJKA LUČIĆA: Početak naredne sezone u "Madlenijanumu" obeležiće nastup proslavljenog baritona

V.V.S.

09. 07. 2021. u 13:01

KONCERT Željka Lučića i prijatelja održaće se na početku naredne sezone, 5.oktobra, na Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenijanum ".

ГАЛА КОНЦЕРТ ЖЕЉКА ЛУЧИЋА: Почетак наредне сезоне у Мадленијануму обележиће наступ прослављеног баритона

Madlenijanum

Nastup našeg proslavljenog baritona, koga nazivaju "verdijanskim" (jer su ga upravo uloge u Verdijevim operama proslavile), biće održan pod dirigentskom palicom Dejana Savića i uz podršku orkestra Opere i teatra "Madlenijanum". Gosti koncerta su internacionalna zvezda, sopran Dragana Radaković i Sanja Anastasia, mecosopran.

Lučić već godinama gradi veoma uspešnu karijeru u inostranstvu stičući pozitivne kritike i slavu igrajući repertoar svetskih operskih kuća, poput Metropoliten Opere, Royal Opera House, Opere San Francisko, Pariske opere, Skale i Bečke opere. Za ulogu u operi "Moć sudbine" sa Operom San Francisco, Financial Times je napisao da "sa ovim Don Karlosom, Željko Lučić je zavredeo zvanje jednog od najistaknutijih Verdijevih baritona."

Veliki umetnik poslednji put nastupio je u Beogradu 2018. godine, a nedavno je u jednom od retkih intervjua najavio da razmišlja o povlačenju sa operske scene. Na programu ovog koncerta naći će se popularne arije i dueti njegovih omiljenih kompozitora Verdija i Pučinija. Posle Beograda,m Lučić ima zakazane nastupe u Metropoliten operi, Parizu, Frankfurtu, Omanu i Boljšom teatru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri