AGENTI SRPSKE TAJNE SLUŽBE U ISTANBULU: Uskoro počinje snimanje treće sezone krimi-drame "Državni službenik"

J. BANjANIN

11. 07. 2021. u 10:38

JOŠ dok se prošle jeseni emitovala uzbudljiva i napeta druga sezona kriminalističke drame "Državni službenik", pričalo se o trećoj.

АГЕНТИ СРПСКЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ У ИСТАНБУЛУ: Ускоро почиње снимање треће сезоне крими-драме Државни службеник

Foto Promo

Kada se emitovanje 12 epizoda drugog ciklusa završilo u velikom stilu, uz odličnu gledanost na kanalima Superstar TV i Pink, i sjajne reakcije publike, u vazduhu je ostalo da lebdi isto pitanje - hoće li se serija još snimati? Čekanju na odgovor sada je došao kraj jer prva klapa trećeg nastavka pada 21. jula.

- Trebalo bi uskoro da počnemo snimanje "Državnog službenika". Tim povodom sam nedavno bio u Istanbulu, gde smo gledali lokacije jer deo serije bi trebalo da se događa u gradu na Bosforu. Treću sezonu režiramo Ivan Živković i ja, a novitet je da Vladimir Kecmanović i Staša Bajac potpisuju scenario. "Službenik" već ima mnogo obožavaoca koji očekuju da prva i druga sezona budu dostignute, ako ne i prestignute. Trudićemo se da serija bude još bolja, i mislim da smo na tragu nastavka koji će biti izuzetno interesantan i scenaristički i rediteljsko-glumački i produkciono - najavljuje reditelj Miroslav Lekić.

Za produkciju su i ovog puta zaduženi "Film danas", "Dandelion" i "Telekom Srbija", a kreator serije je Predrag Gaga Antonijević.

- Pored novog scenarističkog tima, dolaze neki novi glumci, ali uglavnom su to ljudi koji su već radili. Ženski likovi zauzimaju veliki prostor u našoj seriji, i biće zanimljivih situacija i u porodičnim odnosima i na profesionalnom planu. Imaćemo nekoliko stranih glumaca sa ulogama koje nisu malog obima, ali o imenima ne mogu još da pričam, jer kasting još traje. Ceo će kasting biti interesantan jer se, pored junaka koje imamo već dve sezone, pojavljuje još nekoliko novih ličnosti, koje će biti dobar začin priči. Biće i dosta novih lokacija. Beograd je opet scenografski glavni junak našeg serijala, ali ima nekih delova serije koji će se raditi van Beograda, i jedan deo koji bi trebalo da se radi u Istanbulu, pošto je taj grad bitan deo scenarija - objašnjava Lekić.

Snimanje je planirano da traje tri meseca, a emitovanje novih epizoda "Službenika" možemo da očekujemo početkom iduće godine. Da li će biti, kao i do sada, prva dupla, pa i poslednja dupla epizoda, još nije odlučeno, ali nas u svakom slučaju ponovo očekuje dvanaest epizoda čija će okosnica biti - korona virus.

- Nisam upućen u baš sve što se u ovom trenutku snima u Srbiji, ali mislim da će ovo biti prva serija koja će se baviti baš kovidom. Kovid je postao svetski fenomen, koji je izašao iz medicinskog žanra i postao socijalni, psihološki i kakav god hoćete. Već godinu dana živimo u okolnostima u kojima do sada nismo. Koliko god da pokušavamo, teško je privići se. Serija se po prirodi neće previše baviti medicinskim, već upravo socijalnim aspektom, opasnostima koje nosi i posledicama koje ostavlja pandemija. Priča je utemeljena u atmosferi koju nam je kovid doneo. Neizvesnost, strah od nepoznatog, strah od nečega što je po sebi opasno, ogromna količina protivrečnih vesti koje su se pojavile, ponekad zbunjujuće, ponekad i u sklopu teorija zavere, ograničeno kretanje, ograničene mogućnosti... Ima, dakle, dosta materijala za jednu žanrovski opredeljenu seriju kao što je "Državni službenik". Takva situacija je opasna ne samo po našu zemlju, već po svaku, i naravno da su bezbednosne agencije bile u stanju povišene pripravnosti, što je opet teren na kome gradimo strukturu naše priče - ističe Lekić.

Na male ekrane će se vratiti uzbudljiva akcija isprepletana sa već zamršenim životima agenata tajne službe i kompleksnim političkim previranjima. Ponovo ćemo se družiti sa Milanom Marićem, Vajom Dujović, Žarkom Lauševićem, Milenom Radulović, Ljubomirom Bulajićem, Martom Bjelicom, Aleksandrom Berčekom, Nebojšom Dugalićem, kao i Tihomirom Stanićem i Markom Janketićem u ulogama Marjanovića i inspektora Mirka iz srodnog serijala "Ubice mog oca". Na pitanje koliko će se osetiti "žensko pero" u nastavku "Službenika", Miroslav Lekić podseća da je Staša Bajac sarađivala na scenariju druge sezone, kao i da je u timu scenarista radila i Nataša Drakulić.

Foto Promo

- Prošlogodišnja sezona "Državnog službenika" je imala, pored mnogo akcije, težište u psihološkim dramama i ličnim odnosima naših junaka. Takvu dramaturšku šemu nastavljamo i u ovoj sezoni. Neće biti samo klasična akciona serija, sa jurnjavom i pucnjavom, već ima i dosta osvrta na intimne živote naših junaka u tom periodu, na krize sa kojima se suočavaju. U tom slučaju potpuno je normalno da imamo "žensku ruku". Mada ne bih delio rukopise na muške i ženske - kaže Lekić.

Posle "izleta" u žanr natprirodnog i misterije u seriji "Beležnica profesora Miškovića", Lekić se vraća u poznate rediteljske vode:

- Uvek mi je bilo interesantno da s vremena na vreme iz jednog žanra pređem u drugi. Nikada nisam bio zaljubljen samo u jedan žanr. Radio sam i kriminalne i melodramske i dramske serije, "Beležnicu" bismo mogli nazvati natprirodnom, ali je i film "Lavirint" krenuo tim žanrovskim tragom. Nemam problema da se "prešaltam", vraćam se žanru u kome sam u poslednje vreme nešto više radio. Meni je "Službenik" izuzetno draga serija, ekipa je odlična i veoma dobro sarađujemo i mislim da će "Službenik" biti na nivou na koji je publika navikla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna