MAĐARSKI FILM NA "PALIĆU": U selekciji šest filmskih ostvarenja iz ove zemlje

M.M.

23. 06. 2021. u 16:00

NA 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji se ove godine održava od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici, biće predstavljena selekcija "Novi mađarski film" u kome će se naći šest ostvarenja iz ove zemlje: "Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme" rediteljke Lili Horvat, "Pena" Nore Lakoš, "Sedam malih slučajnosti" Petera Gotharda, "Ovako si savršena" Petera Varšiča, "Post Mortem" Petera Bergendija i Toxikoma" Gabora Herendija.

МАЂАРСКИ ФИЛМ НА ПАЛИЋУ: У селекцији шест филмских остварења из ове земље

FOTO: Promo

Ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, održava se na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi "Eurosinema", "Abazija" i "Lifka".

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina.

Mnogi od filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću. Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima - koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024