IZLOŽBA "SANJARENJE" U FRANCUSKOM INSTITUTU: Petoro mladih umernika predstaviće se svojim radovima

M.M.

23. 06. 2021. u 15:57

U FRANCUSKOM institutu sutra (24. juna) biće otvorena izložba "Sanjarenje" koja je deo programa Oktobarskog salona. U postavci će biti radovi petoro mladih umetnika, bivših stipendista pariske Akademije lepih umetnosti: Andrea Dramićanin, Jelena Pantelić, Aleksandar Rakezić, Milija Čpajak i Marija Šević.

ИЗЛОЖБА САЊАРЕЊЕ У ФРАНЦУСКОМ ИНСТИТУТУ: Петоро младих умерника представиће се својим радовима

Milija Cpajak

- Zamislite diskurzivni svet po meri ove mlade umetnosti. Pametne da vidi i odlučne da kaže istinu, koliko god ona elementarno lepa ili sasvim neprijatna bila. Da li bi ste se radije prepustili njihovim vizijama ili vizijama onih koji se svakodnevno nude da budu društveni vizionari. Biste li radije čemer koji se izliiva iz mediskog prostora, ili krhku misao koja maštari i povezuje i usmerava. Sa koliko spokoja bi ste se predali u ruke budućnosti koja bi bila dizajnirana njihovim sanjarijama. Kako. Pa lako, sasvim lako i sasvim spokojno - napisao je vajar Mrđan Bajić, profesor Fakulteta likovnih umetnosti u katalogu.

Izložbu će zvanično Manuel Buar, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Mrđan Bajić, umetnik i profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Zorana Đaković, jedna od programskih urednica Oktobarskog salona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)