KAD MILEVA ZAIGRA LJUBAVNIKA: Završava se snimanje nove sezone popularne domaće komedije u režiji Elmira Jukića

J. BANjANIN

12. 06. 2021. u 10:19

SERIJA "Radio Mileva", u režiji Elmira Jukića, nastala prema ideji Nebojše Garića, koja je tokom marta i aprila emitovana na Prvom programu Radio-televizije Srbije, donela je na male ekrane zanimljivu humorističku priču o raznolikim stanarima zgrade broj 12, u jednoj beogradskoj ulici.

КАД МИЛЕВА  ЗАИГРА  ЉУБАВНИКА: Завршава се снимање нове сезоне популарне домаће комедије у режији Елмира Јукића

Foto RTS

Kroz plejadu živopisnih karaktera, u nizu komičnih zapleta i obrta, pratili smo seriju o neskladu generacija i sukobu različitih naravi i stavova "pod istim krovom". Mileva Majstorović, koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika opštine, koja sve zna, sve ume i u sve se razume, u tumačenju maestralne Olge Odanović, postala je omiljena penzionerka i komšinica. Prvih 25 epizoda, nastalih u produkciji RTS i kuće "Nira pro", pratio je svaki treći gledalac u Srbiji, a sada se uveliko snimaju nove epizode.

- Snima se druga sezona i završavamo je sad u nedelju. Emitovanje će biti u oktobru ili novembru na RTS. Na jesen, bože zdravlja, nastavljamo snimanje sledećeg ciklusa - otkriva za "TV novosti" producent Nebojša Garić. - Publika je vrlo lepo prihvatila "Radio Milevu" jer ima mnogo junaka, ženski likovi su glavni, a igra prva liga naših glumaca od Olge Odanović, Branimira Brstine, Dare Džokić, Nikole Koja do Svetozara Cvetkovića, Tihomira Stanića, Anđelke Prpić... Ovo je serija koju sam i nameravao da radim na duge staze tako da ima dvadesetak epizoda po ciklusu i više sezona. U novih 20 epizoda biće, naravno, mnogo dešavanja, starih i novih likova, a pojaviće se novi, posebni glumci koji će biti specijalni gosti.

I ekipa, koja od maja vredno snima drugu sezonu, obećava da će nastavak biti jednako zanimljiv.

- Nastavljamo tamo gde smo stali sa prvom sezonom, s tim što ćemo odnose, koji su veoma dobro funkcionisali, probati dodatno da produbimo. Sve ono što su likovi do sada bili ići će još ekstremnije, ako je moguće uopšte da Mileva bude ekstremnija. Probaćemo da odnose likova povučemo ka blagoj melodrami. Mala pikanterija je dolazak Milevinog brata Srećka, kog nije bilo neko vreme, a Mileva i on imaju vrlo kompleksan porodični odnos - otkrio je za RTS reditelj Elmir Jukić.

Komedija se nastavlja zapletima stanara Rankeove 12, na čelu sa porodicom Majstorović, koju, pored Mileve, čine njena odmerena ćerka Natalija (Marija Vicković) i unuka Sonja (Kristina Gavrić Bogunović).

- Možda sam nekad i iznervirala publiku svojim grubim načinom ponašanja prema ćerki i unuci, ali to je sve iz Milevine plemenite želje da napravi najbolje što može za svoju porodicu, za svoje komšije. Takođe, videli smo da Mileva ima veliko srce, da ima dušu, da je plemenita - istakla je ranije Olga Odanović.

- Danas sam muškarac, koji ima specijalan zadatak - rekla je Olga, nedavno, stupajući u odelu sa kravatom pred kamere u jednoj emisiji. - Mileva, naravno, sve zna šta se dešava po zgradi i ulazu, i ništa joj ne promakne, i u hodniku sreće gospođu koja se zove Zvezdana. Ona se odmah poveri i izjada Milevi kakve probleme ima sa suprugom. Mileva će Zvezdani predložiti, jer uvek ima rešenje za svaki problem, da odigra ulogu za nju i tako spasi njen brak. Tako da ću igrati Zvezdaninog ljubavnika. A spasavamo i Stevana Lisičića, upravnika naše zgrade. Branimir Brstina, koji ga igra, donosi veoma pozitivnu energiju. Svi se raduju kad dođu na snimanje "Radio Mileve" i iz te ljubavi obavezno izađe nešto lepo. "Radio Mileva" ima neke elemente starih serija, toplinu i dobro postavljene karaktere i odnose, a mi se mnogo zabavljamo i smejemo na setu.

I gledaoci su u seriji pronašli malo smeha i oazu u kojoj se bolje osećaju. U drugom delu aduti ostaju isti, a hodnici zgrade, kafana i frizerski salon poprišta neprijatnih susreta, ali i jedinstvenih prilika.

- U prvom delu nije nedostajalo ni sukoba, ni čudnih odnosa, ni likova. Rade će definitivno ostati takav kakav je, jer ne može da bude niko drugi, i njegovi problemi i ljubavni jadi će se nastaviti unedogled - objasnio je glumac Bojan Dimitrijević šta očekuje njegovog junaka.

Brojne urnebesne karaktere u seriji tumače i Marko Gvero, Nemanja Oliverić, Jovana Gavrilović, Nenad Stojmenović, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković, Aleksandar Ristoski, Anastasia Mandić, Nemanja Janičić, Jovana Gavrilović, Filip Đuretić i mnogi drugi. Ostalo je još ljubavnih problema i neodlučnosti ovih i drugih likova koje će Mileva pokušati da reši, a da li će joj poći za rukom, videćemo na jesen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve