ŠARENE LETNJE NOĆI OBASJAĆE KALEMEGDAN! Najavljen bogat program predstojećeg Beogradskog festivala (BELEF) koji se otvara 27. juna

D. B. M.

05. 06. 2021. u 13:23

OVOGODIŠNjI Beogradski letnji festival (BELEF) biće otvoren 27. juna na Kalemegdanu (plato kod "Pobednika") mjuziklom "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama.

ШАРЕНЕ ЛЕТЊЕ НОЋИ ОБАСЈАЋЕ  КАЛЕМЕГДАН! Најављен богат програм предстојећег Београдског фестивала (БЕЛЕФ) који се отвара 27.  јуна

Foto Promo

Veliko iznenađenje je nastup svetske zvezde, operske dive Eline Garanče, koja će se beogradskoj publici predstaviti u koncertnom izvođenju opere "Karmen", 4. jula, zajedno sa sopranom Marijom Jelić i operom i orkestrom Srpskog narodnog pozorišta, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda.

Program festivala podeljen je u dve celine, Beogradsku letnju scenu (od 27. juna do 10. jula) i Beogradske letnje noći (17. jula do 10. avgusta).

- Želimo da Beograd ponovo počne da živi i da na svakom koraku imamo drugačije kulturne sadržaje. Zato je slogan ovogodišnje manifestacije "Beograd živi" - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Beograđani su zaslužili da se vrate normalnom životu.

Program manifestacije predstavila je Andrea Radulović, predsednik odbora Belef-a. Beogradska letnja scena imaće glavni program u okviru kog će biti 17 izvođenja, od čega 13 predstava, pet premijera i tri beogradske premijere, dva muzička i dva igračka koncerta.

Pored toga, biće organizovan BELEF za mlade i dečji BELEF (pet predstava), kao i prateći program u okviru kog će, između ostalog, biti organizovano scensko čitanje drame Feđe Stojanovića "Ja, Feđica" (6. jula). Premijerno će biti predstavljen projekat "Putovanje izvan središta zemlje" (29. i 30. juna).

- Predstava će biti izvedena u autobusu, na aerodromu i u avionu. Publika će aktivno učestvovati u njoj. Početna stanica je Muzej 25. maj, a krajnja avion - najavio je Vladimir Aleksić, glumac, reditelj i producent.

Elina Garanča, Foto Promo

Najveći deo programa biće izveden na Kalemegdanu, dok će premijera predstave "Ova će biti ista" (30. juna) biti odigrana u Ateljeu 212. Predstava "San letnje noći" (9. jula) biće izvedena u Malom pozorištu "Duško Radović", a komad "Cement Beograd" (28. juna) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

- Grad Beograd je u ovo vreme napravio velike poduhvate na polju kulture - ocenio je Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu.

- Uspeli smo ne samo da sačuvamo institucije, već i tradicionalne programe.

Beogradsku premijeru na Kalemegdenu imaće predstave "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" (1. jula) Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština, "Ko je ubio Dženis Džoplin" (2. jula) Srpskog narodnog pozorišta, "Lavina" (3. jula) PULS teatra iz Lazarevca i regionalnog pozorišta Novi Pazar. Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici predstaviće se prestoničkoj publici predstavom "Ribarske svađe" (7. jula).

Beogradska letnja scena biće zatvorena 10. jula, premijerom predstave "Zaboravljene" u produkciji "Jugo scene".

Tokom "Beogradskih letnjih noći" biće organizovan veliki broj koncerata i muzičkih događaja.

DEČJA SCENA

NA Kalemegdanu će biti postavljena dečja scena, na kojoj će 30. juna premijerno biti izvedena predstava "Čudna šuma", pozorišta lutaka "Pinokio", a sledećeg dana komad istog pozorišta "Šešir pun boja". Pozorište "Boško Buha" izvešće predstave "Pitam se pitam koliko sam bitan" (2. jula) i "Hajdi" (3. i 4. jula).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)