PREMIJERA PREDSTAVE "REVIZOR": Novi naslov na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu

V.V.S.

27. 05. 2021. u 13:34

ANSAMBL Knjaževsko-srpskog teatra u četvrtak, 27. maja, premijerno će u Kragujevcu izvesti Gogoljevog "Revizora" u režiji Jane Maričić.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ РЕВИЗОР: Нови наслов на репертоару Књажевско-српског театра у Крагујевцу

Knjaževsko-srpski teatar

- Taj "novi svet" je svet Sovjetskog Saveza s početka osamdesetih godina dvadesetog veka, u kojem autoritarnost i birokratija idu ruku pod ruku tako čvrsto, čvršće od svake cigle onog zida koji će pasti koju godinu kasnije. Zato i danas birokratski aparat počiva na strahu, a ispoljava se kroz korupciju, baš kako je svojstveno ljudima oduvek, pa i u vreme Carske Rusije. Smešno je koliko i gorko, to što je čovek uvek isti. A možda je baš to dokaz da je večan, da će sve drugo proći, pa tako i ova pošast napolju - reči su rediteljke Jane Maričić o ovom projektu.

U predstavi igraju Miloš Krstović, Jasmina Dimitrijević, Marija Rakočević, Saša Pilipović, Dušan Stanikić, Ivan Vidosavljević, Nenad Vulević, Sanja Matejić, Mina Stojković, Nikola Milojević, Čedomir Štajn, Mladen Knežević,Katarina Janković, Bogdan Milojević i Avram Cvetković.

Scenografiju potpisuju Jana Maričić i Ana Kolbianova, kostim Jelena Janjatović, muziku Dragoslav Tanasković, dizajn svetla Radomir Stamenković, vlasuljarske radove Dubravka Bušatlija i Jovica Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024