FRESKE NEMANJIĆA U KREMLJU: Serijal "Kulturista u Moskvi" na Balkan tripu

J. B. L.

30. 10. 2023. u 09:12

POSLE veoma zapaženih serijala putopisa "Kulturista" iz Sankt Peterburga, Pskova i južnog Kavkaza, stiže nam nova televizijska pikanterija! Naime, braća Kozarski, Boško i Sava, vode nas u rusku prestonicu.

ФРЕСКЕ НЕМАЊИЋА У КРЕМЉУ: Серијал Културиста у Москви на Балкан трипу

Foto Privatana arhiva

Prva epizoda serijala "Kulturista u Moskvi" biće emitovana 3. novembra, u 13.30 i 22.30, na kanalu Balkan trip, a svakog narednog petka, u isto vreme, moći ćemo da pratimo doživljaje prvog srpskog kulturiste kroz jedan od najimpresivnijih gradova na svetu.

Moskva je najveći ruski grad, u kojem živi čak 13 miliona ljudi. Ona nosi mnoge titule: od najnaseljenijeg grada Evrope do grada sa najvećom površinom, koja premašuje 2.500 kilometara kvadratnih.

Osim toga, za Moskvu se može reći da je i jedna od najlepših prestonica na svetu. Njeni čudesni muzeji, Crveni trg, na kojem su bajkoviti Hram Svetog Vasilija, Lenjinov mauzolej i tvrđava Kremlj, zatim Boljšoj teatar i druge atrakcije čine je obaveznom destinacijom za mnoge koji vole putovanja.

Foto Privatana arhiva

Kao i do sada, tragom srpskih priča, braća Kozarski nam otkrivaju ovaj megapolis i sasvim drugačiju rusku bajku.

- Verujem da nema čoveka koji bar na TV ekranu nije video Crveni trg i Kremlj. Ipak, otišli smo korak dalje i kamerom zavirili u odaje i hramove Kremlja, gde se nalaze, verovali ili ne, freske Nemanjića. Otkrili smo šta je o Srbiji čitao Ivan Grozni, kao i kako se u 14. veku na ruskom dvoru pisalo o Kosovskom boju - otkriva nam Boško Kozarski, autor i voditelj serijala.

- To je ipak samo mali deo Moskve, jer je u čak osam epizoda novog serijala stalo mnogo toga, od pravih do mehaničkih lavova, od Kosmosa do dubina okeana, od spektakla do umetnosti, od podzemne Moskve do vrhova najviših kula. Naravno, tu je i nezaobilazna gastronomija, koja je u Moskvi zaista posebna i šarenolika - zaključuje Boško Kozarski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu