OVDE JE U EKSPLOZIJI 2015. STRADAO JEDAN, A POVREĐENA DVA RADNIKA: Veliki požar besni u fabrici u Valjevu, plamen zahvatio proizvodne hale!

Novosti online

11. 02. 2021. u 01:24

U SREDU oko 22 časa izbio je veliki požar u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi" u Industrijskoj zoni u prigradskom naselju Gorić.

ОВДЕ JE У ЕКСПЛОЗИЈИ 2015. СТРАДАО ЈЕДАН, А ПОВРЕЂЕНА ДВА РАДНИКА: Велики пожар бесни у фабрици у Ваљеву, пламен захватио производне хале!

Depositphotos

Vatrogasci se i dalje bore da ga obuzdaju, dok velika količina dima prekriva okolinu.

U gašenju požara učestvuje trideset vatrogasaca Vatrogasno spasilačke čete Valjevo sa osam vatrogasnih vozila. Prema prvim informacijama sa terena požar je velikih razmera, vatra je zahvatila nekoliko proizvodnih hala, a u pomoć su priskočili vatrogasci i vozila valjevskog "Krušika", kao i vozila komunalnih preduzeća Vidrak i Vodovod.

Podsećamo, početkom januara 2015. godine u preduzeću "Samedi" tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice. Od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala, koji je pao na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji. Radnik S.R. (26) iz sela Popučke, koji je bio najteže povređen u eksploziji kotla za grejanje proizvodne hale te fabrike, preminuo je nakon nekoliko dana u beogradskom Kliničkom centru.

Proizvodni pogon "Samedija" do pre sedam godina se nalazio u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

Foto: Printskrin Fejsbuk

 

(Kolubarske.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)