CRNA LISTA VELJE NEVOLJE: Ovo su imena ljudi za kojima se traga

E. V. N.

09. 02. 2021. u 08:03

OSIM navijača Zvezde Zdravka Radojevića, "Pink Pantera" Milana LJepoje i navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, za koje se sumnja da su žrtve novog kriminalnog klana okupljenog oko Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, načelnk Uprave kriminalističke policije MUP Srbije Bogdan Pušić obelodanio je još devet imena osoba koje se vode kao nestale. Istraga će pokazati da li su i oni oteti, a možda i ubijeni.

ЦРНА ЛИСТА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ово су имена људи за којима се трага

FOTO: Ata images

Na spisku se nalaze imena Strahinje Markovića (22), Jove Kecmana (51), Lazara Vukićevića (31), Vukašina Košovića (21), Filipa Marjanovića (23), Lazara Ilića (25), LJubomira Lainovića (25), Daria Đorđevića (23), Aleksandra Grigorijevića (42) i Gorana Mihajlovića (23).

- Sumnja se da niko od pomenutih devetorice muškaraca nije živ. Mada, zasad nema i dokaza o tome - rekao je Pušić.

Fitnes trener Jovo Kecman nestao je u septembru prošle godine. NJegova porodica tvrdi da se on nikada nije bavio kriminalnim radnjama, mrzeo je alkohol i droge, nije imao neprijatelje niti mu je iko pretio. Otac Mile rekao je ranije novinarima da je njegov sin u trenutku nestanka kod sebe imao pozamašnu svotu novca. Telefon je ostavio kod kuće i od 24. septembra prošle godine više se niko sa njim nije čuo. U jednom trenutku porodica je pomišljala i da Jovo možda otišao u inostranstvo da se odmori, ali kako je vreme prolazilo, ova pretpostavka je potpuno isključena.

Nigde nema ni Strahinje Markovića, za kojim porodica traga već duže vreme, a osim policije, pomoć je tražila i preko medija.

- Nema kome se nismo obratili za pomoć, sve u nadi da ćemo saznati gde je Strahinja. Ali, do danas, ništa. Čekamo i dalje - kaže Strahinjina majka Gordana Marković.

Među nestalima sa spiska je i ime Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde, koji je navodno, sredinom oktobra prošle godine, poslednji put lociran na Banovom brdu, i od tada mu se gubi svaki trag. Sumnjalo se da je otet, ali sada se ne isključuje mogućnost i da je nad njim počinjen zločin.

Inače, Vukićević je u oktobru 2019. godine izbegao smrt na Vračaru, u blizini kuće, kada mu je ispod automobila "porše" postavljeno oko kilogram plastičnog eksploziva, a detonacija je bila izazvana daljinskim upravljačem. Tada, srećom, nije bilo žrtava. Poznato je i da je Vukićević imao sukob ispred jednog prestoničkog lokala, koji je kulminirao tučom i pucnjavom, zbog čega je i uhapšen, ali je izbegavao u policiji da ispriča šta se zaista dogodilo.

ILIĆ UHAPŠEN U CRNOJ GORI

SREDINOM januara, u Crnoj Gori je uhapšen Lazar Ilić iz Kraljeva, čiji je otac prošle godine prijavio njegov nestanak, misleći "da mu se desilo ono najgore". Međutim, on je identifikovan i uhapšen u Budvi zbog sumnje da je spremao ubistvo jednog meštanina, dok ga srpska policija sumnjiči da je u oktobru prošle godine ubio Aleksandra Šarca, u garaži tržnog centra "Ušće".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)