OTKRIVENI I DNK TRAGOVI: Završen uviđaj na imanju Velje Nevolje, policija u "kući strave" u Ritopeku pronašla brdo dokaza! (FOTO)

Novosti online

07. 02. 2021. u 19:54

POLICIJA i žandarmerija večeras su završili uviđaj, posle četiri dana pretraživanja terena oko vikendice Veljka Belivuka u Ritopeku, osumnjičenog da je organizator kriminalne grupe, a lično se za sada tereti za tri teška ubistva, preprodaju droge i zločinačko udruživanje.

ОТКРИВЕНИ И ДНК ТРАГОВИ: Завршен увиђај на имању Веље Невоље, полиција у кући страве у Ритопеку пронашла брдо доказа! (ФОТО)

Foto D. Milovanović

Sumnja se su u toj kući u Ritopeku ubijena tri muškarca - Goran Veličković Goksi, Milan LJepoja i Zdravko Radojević, prenosi Pink sa mesta uviđaja.

U izveštaju se dodaje da je u kući "strave i užasa" tokom uviđaja policija pronašla i izuzela konkretne materijalne dokaze, i DNK tragove koji treba da posluže u istrazi koja se vodi protiv organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk, kao i Marko Miljković.

Nakon završenog uviđaja u toj kući, gde su, kako se sumnja, mučeni i ubijani ljudi, pripadnici MUP-a i SBPOK-a i PU za Grad Beograd nastavili su da pretražuju širi teren u vikend naselju u Ritopeku, kako bi se eventualno pronašli dodatni materijalni dokazi koji bi potkrepili već pronađene DNK i materijalne dokaze o kerivičnim delima ove grupe.

Navodi se i da se LJepoja dovodi u vezu sa nekim članovima organizovane kriminalne grupe koja je učetvovala u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Kijevu u Ukrajini, a podseća i da su Belivuk i Miljković bili nedavno gosti kod Zvicera u Crnoj Gori.

Za Zvicera se tvrdi da je vođa "kavačkog klana".

Policija je tokom istrage došla i do novih saznanja koja bi trebalo da doprinesu rasvetljavanju otmice Lazara Vukičevića, čiji je nestanak prijavljen tokom prošle godine, a do sada nije pronađeno njegovo telo.

Tokom prošle godine zvanično je prijavljen nestanak sedam osoba, koje su bile povezane sa nekom vrstom kriminala.

Belivuku, Miljkoviću kao i za još 18 osoba u subotu je određen pitvor, dok se za dvojicom osumnjičenih i dalje traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)