MIKIN ADVOKAT: Ako budem morao dostaviću materijal, pa da vidimo da li se NEKO SMEJE TAKO SREĆNO, a da je prethodno ZLOSTAVLJAN

S. J. M.

21. 01. 2021. u 21:30

Neprihvatljivo je da se dokazi prvo iznose u medijima i interpretiraju kako kome odgovara, a onda u tužilaštvu i sudu.

МИКИН АДВОКАТ: Ако будем морао доставићу материјал, па да видимо да ли се НЕКО СМЕЈЕ ТАКО СРЕЋНО, а да је претходно ЗЛОСТАВЉАН

Foto: Printscreen

Ovo je u četvrtak novinarima rekao advokat Zoran Jakovljević, branilac osumnjičenog reditelja Miroslava Mike Aleksića, pošto je ranije napustio saslušanje glumice Ive Ilinčić u tužilaštvu.

- Ne želim tako da radim, ali ako se nastavi medijska hajka i linč mog klijenta, biću prinuđen da dostavim neke materijale, pa da vidimo da li se neko smeje tako srećno, a da je prethodno zlostavljan. Stvoreni su nenormalni uslovi za objektivno odlučivanje. Nenormalan je pritisak javnosti i nastala je potpuna kolektivna histerija. Pitam se čemu onda suđenje, hajde da rastrgnemo čoveka i sve odmah završimo.

Foto Z. Jovanović

Jakovljević kaže da je Aleksiću potpuno pogažena predispozicija nevinosti:

- Kako se niko od tih velikih, moralnih sudija nije zapitao o nelogičnostima, kako neko ko preživi strašnu traumu kakva je silovanje i pored toga nastavlja da ide u taj studio glume. Ne beži, ne sklanja se od te vrlo problematične situacije, a onda se nekoliko godina posle seti da zatraži pravnu zaštitu - zaključio je Jakovljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Djavolji advokat

21.01.2021. 22:35

Не може неко бити крив зато што је оптужен. Кривица се мора доказати. АКо је све оно што ове жене тврде истина,не ради се о класичном силовању, него о психичкој манипулацији малолетницима ради блуда. Наравно да се смеје, била је на седмом небу са гуруом, али тек касније у животу схвати да је уствари била изманипулисано дете. И јавља се јер је много деце имало исто искуство са гуруом. Значи систематска манипулација и злоупотреба деце ради задовољења својих сексуалних порива. Како било да било, тапшање по задњици, блудне радње, инсинуације, приче су свезлоупотреба малолетница. Силовање није, али криминал јесте.

Steve

21.01.2021. 22:57

Zorane Jakovljevicu tvoj posao je da branis svog klijenta ali da dajes izjave da joj je prijalo pa se vracala ne dolikuje jednom advokatu. Prvo ako je bila maloletna samo to je dovoljno da tvoj klient bude kriv (bar je tako u nornalnim drzavama) (ti si upravo priznao da je doslo do interkorsa izmedju maloletnice i tvog klijenta) Bilo koja drzava to tolerise ne zasluzuje da bude drzava i bilo koji advokat koji to ne razume nije dorastao advokatskog poziva.

Mik

22.01.2021. 01:22

@Steve - Ponizenja,omalazavanje i ismijavanje zrtava je isto proces za procesuiranje,to advokat dobro zna i mogao bi isto da odgovara u najmanjem slucaju da mu se zabrani zastupanje optuzenog.