MOJE JE BILO DA NE ĆUTIM: Milena Radulović nakon saslušanja Mike Aleksića - "Ovo ne sme postati samo - on i ja"

Novosti onlajn

19. 01. 2021. u 19:03

GLUMICA Milena Radulović javno je istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna navodno silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić. Njoj se pridružilo još nekoliko devojaka, među njima i mlada glumica Iva Ilinčić, a poznati učitelj glume juče je saslušan, gde je rekao da negira sve optužbe.

МОЈЕ ЈЕ БИЛО ДА НЕ ЋУТИМ: Милена Радуловић након саслушања Мике Алексића - Ово не сме постати само - он и ја

Foto: Printskrin Instagram

Nakon saslušanja, Milena se kratko oglasila za domaće medije, te istakla da je njeno bilo da ne ćuti.

- Ja trenutno ne želim preterano medijsko eksponiranje na ovu temu. Moje je bilo da ne ćutim. Ali ja nisam sama, tu su i te divne devojke, ovo ne sme postati samo - on i ja. Nadam se da će i ostale žrtve progovoriti javno - istakla je poentu glumica Milena Radulović u kratkoj izjavi za domaće medije.

- Govorio je da su deca mali ljudi, a nama je prijalo kad čujemo: ‘Vi ste samostalni, ovo je nešto samo vaše’. Poništavao je roditelje i njihovu ulogu, ali tada nam to nije delovalo sporno - ispričala je glumica u svojoj ispovesti, te detaljnije objasnila kako Aleksićeva monstruozna mreža zapravo funkcioniše.

- Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture - ispričala je Milena, pa ohrabrila i ostale devojke koje su na bilo koji način bile žrtve Mikinog seksualnog zlostavljanja da slučaj prijave nadležnima:

- Nadam da će se same javiti i sve prijaviti. Mnoge su sada majke i bolje razumeju da silovanje dece mora biti zaustavljeno. Ne samo ovo, nego i svako drugo silovanje. Mi ne govorimo o čoveku koji je nedavno po Tijaninom zakonu osuđen na doživotnu robiju, hvala bogu, gde je jasno da je čovek klinički slučaj i psihopata koji ima mozga samo da zakolje. Ovo je monstruozna mreža, inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umetnosti i religije čoveka koji, korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja. A taj cilj s predumišljajem je silovanje maloletnih devojaka - ispričala je ona.

Milena Radulović / Foto V. Danilov

- Neizmerno sam ponosna što devojke i ja posle određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije ‘Me too’ pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od strane narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup. Ono je takođone usmereno i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi, ili ne daj bože proživljava bilo šta slično - rekla je Milena Radulović.

Miroslavu Miki Aleksiću je juče, nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz cl 183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)