"MAMA, DOLAZIM ZA 20 MINUTA": Potresna ispovest bake dečaka Andreja kog je pokosio "audi" u Nišu (FOTO)

J. Ćosin

05. 01. 2021. u 09:53

SINOĆ je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nišu poginuo dvanaestogodišnji dečak Andrej P, čiji je nestanak ranije te večeri prijavila majka.

МАМА, ДОЛАЗИМ ЗА 20 МИНУТА: Потресна исповест баке дечака Андреја ког је покосио ауди у Нишу (ФОТО)

Foto: J. Ćosin/Facebook

Baka poginulog mališana Ljiljana Kostadinović je rekla za "Novosti" da je on sinoć pre trgedije izašao do prodavnice, da kupi novi punjač za mobilni telefon.

- Dobio je sada oko nove godine neki novac. Počelo je da rominja napolju, i majka mu je rekla: "Nemoj da ideš sine, pada kiša" - počinje svoju priču Ljiljana.

Baka poginulog dečaka Ljiljana Kostadinović/Foto: Privatna arhiva

 

Ona je rekla da je Andrej dobro poznavao put kojim je išao, i kako je vreme prolazilo a on se nije vraćao njegova majka je shvatila da se nešto dešava.

- U međuvremenu je moja ćerka izašla, pa se vratila i rekla mi: "Još se Andrej nije vratio". Nije ga bilo već čitav sat, i ona ga je pozvala telefonom, na šta joj je on rekao: "Mama, stižem za 20 minuta". Da li se on zaneo ili šta je bilo, pa nije video tog ludaka ne znam. Dva ili tri puta je on već divljao po putu, vozio napred-nazad. Nije se čak ni zaustavio posle nesreće - rekla je baka nesrećnog mališana.

Ljiljana je za osumnjičenog rekla da ga je više ljudi već videlo kako brzo vozi po putu. Kada su krenuli u potragu, i dalje je postojala nada da je dečak živ, i da će ga neko u gradu prepoznati.

- Međutim, nije ga bilo, već 20 minuta nakon što se čuo sa majkom nije stigao kući. Zvala ga je ponovo na telefon, ali bio je nedostupan. Rekla mi je "ja ako pođem da ga tražim, ja ću da se šlogiram"... Rekla sam joj da sedi kući i da čeka, a da ja idem da vidim gde je - kaže Ljiljana.

Ona je rekla da su prijavili nestanak u zgradi MUP, ali i da su više od sat vremena čekali ali im niko nije uzimao podatke.

- Mog bivšeg muža su onda zvali da ode u posebnu sobu. Ćerka me je pitala: "Zašto su zvali tatu a mene nisu?" Ne znam ni ja kako da je tešim, i ja sam u haosu. Njega su ustvari zvali da ide u kapelu, da identifikuje telo. Dete je bilo svo u modricama i krvi - rekla je Ljiljana.

Podsećamo, u nesreći je poginuo i Dejan Ilić, predsednik Povereništva sindikata "Sloga" za jug Srbije. On je nakon sudara izdahnuo u bolnici od zadobijenih povreda.

Prema izjavama očevidaca, „audi“ se Bulevarom Medijana kretao iz pravca tržnog centra „Stop šop“ kada je skrenuo sa kolovoza i pokosio pešake.

Očevici kažu da je prizor bio stravičan da su pešaci od siline udarca preleteli preko ograde kraj puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)