DA MI JE DALA DETE, NE BIH JE UBIO: U Nemačkoj počelo suđenje Davidu G. za ubistvo Violete R.

Novosti online

21. 12. 2020. u 20:10

SUĐENjE Srbinu Davidu G. (25) optuženom da je u junu ove godine na smrt izbo svoju partnerku Violetu R. počelo je u ponedeljak pred okružnim sudom u Hagenu.

ДА МИ ЈЕ ДАЛА ДЕТЕ, НЕ БИХ ЈЕ УБИО: У Немачкој почело суђење Давиду Г. за убиство Виолете Р.

Foto: Facebook

Optužnicom David G. se tereti da je Violetu izbo čak 49 puta, a tokom suđenja ovaj muškarac dao je detaljno svoju odbranu. Kako prenose nemački mediji, on je priznao delo i ispričao da se sa partnerkom posvađao neposredno pred ubistvo.

- Rekao je da je ona našla novog momka dok je on čekao ekstradiciju u Srbiju gde je treblo da odsluži kaznu od 12 godina zbog trgovine ljudima. Tog dana, kako je rekao, televizor je bio glasan što je bio povod za svađu - prenose mediji.

Dok se par svađao, njihova trogodišnja ćerkica bila je u susednoj sobi gde je sa slušalicama na ušima gledala video snimke na tabletu.

- David je ispričao da je od Violete zahtevao da mu ostavi dete i da može slobodno da ide kod svog novog momka. Ona je to odbijala. Tada je okrivljeni još više pojačao televizor, zaključao sobu gde je bilo dete - navodi nemački "Bild".

Kako je David ispričao, on je potom ponovio da želi dete, međutim ona mu je poručila da "treba da ide u Srbiju i da zaboravi na nju i dete".

- Da mi je dala dete, ne bih joj ništa učinio - rekao je okrivljeni, a prenose nemački mediji.

Kako su mediji ranije pisali, Srbin David G. (26), zlodelo je učinio samo dan nakon što je izašao iz ekstradicionog pritvora, gde je čekao izručenje Srbiji. Nemački mediji pišu da je do propusta došlo jer je dokumentacija iz Srbije kasnila, dok naši nadležni tvrde da su propust učinile nemačke institucije.

Tek pet meseci nakon stravičnog zločina u stanu u Hagenu, nemački Bild je objavio da je Srbin još 2018. godine u matičnoj državi osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima ali je uspeo da pobegne u Nemačku. Dve godine kasnije, policija ga je locirala i priveden je u toj zemlji o čemu je, prema pisanju portala "Bild" obavešteno i srpsko Ministarstvo pravde.

Ubadao je da se ne bi mučila?!

Kako prenosi "Bild", David G. je uzeo pet kuhinjskih noževa i iznova i iznova ubadao svoju devojku. U svojoj odbrani David je ispričao, da je izgubio kontrolu nad sobom i da ju je ubadao da se ne bi mučila?!

- Nastavio sam da je bockam kako se ne bi mučila. Budući da nije imala šanse za preživljavanje, svaki ubod bio je smrtonosan - kazao je David G. Posle zločina oprao je ruke, prekrio leš i zaspao.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina