OTKRIVEN MOTIV BRUTALNOG UBISTVA U VLADIMIRCIMA: Komšija pronašao nesrećnu ženu, u kući bilo premetačine (FOTO)

A.D.

10. 12. 2020. u 13:45

POLICIJA intenzivno traga za nepoznatim počiniocem, ili više njih, koji su udarcem u glavu usmrtili Ivanku R. (78), deviznu penzionerku iz sela Provo kod Vladimiraca. Nesrećnu ženu je, u lokvi krvi pronašao je sused, a kako saznajemo, u njenoj porodičnoj kući gde je i ubijena, bilo je premetačine.

ОТКРИВЕН МОТИВ БРУТАЛНОГ УБИСТВА У ВЛАДИМИРЦИМА: Комшија пронашао несрећну жену, у кући било преметачине (ФОТО)

Foto: A. Delić

Viši javni tužilac u Šapcu Zoran Obradović za "Novosti" kaže da je naložena obdukcija tela, nakon čega će biti definitivno jasan uzrok smrti. Istražitelji sumnjaju na ubistvo, ali u interesu istrage ne žele da saopštavaju više detalja ovog jezivog događaja.

Kako smo čuli na licu mesta, Ivanka je poslednji put viđena u utorak, kada je hranila mačku u dvorištu i pila kafu sa komšinicom. Sledećeg dana je telefonom zvala njena sestra iz Beograda, a kako se nije javljala, zamolila je prvog komšiju da proveri šta se dešava.

- Čovek je pošao sa suprugom, ali je za svaki slučaj najpre on provirio u kuću. Imao je šta da vidi. Starica je ležala razbijene glave i u lokvi krvi. Kuća je bila ispreturana i on je odmah alarmirao policiju - priča naš sagovornik koji je bio na licu mesta.

Naši sagovornici iz istrage kažu da je penzionerka imala običaj da plaća meštanima za sitne usluge ili im pozajmljuje novac. Da li je neko "tipovao" Ivanku, pa iskorstio turoban, kišni dan da je opljačka i potom ubije, trebalo bi vrlo brzo da utvrdi istraga.

Ivanka je dugi niz godina radila u Austriji, gde inače još uvek živi i radi njen sin, pa se pretpostavlja da su imali i ušteđenog novca. Zajednički su sagradili veću kuću u dvorištu, ali je baka i dalje živela u svojoj staroj kući, (okrečenoj u roze boju).

Komšinica

- Pile smo kafu svaki dan, čitale novine... Sa kime ću sada da provodim vreme - priča uplakana prva konšinica i Ivankina drugarica. - U selu nema naroda, a i ova korona je ulinila svoje da malo ko od rođaka dolazi. Ne mogu da verujem šta nas je snašlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)