NAPETO U SUDNICI: Veštak tvrdi da je Zoran isključio telefon u vreme kada je Jelena ubijena

Novosti online

13. 11. 2020. u 15:01

NA današnjem suđenju okrivljenom Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo supruge i pevačice Jelene Marjanović, od strane njegove odbrane pokušani su da budu opovrgnuti dokazi veštaka da je on ugasio telefon u vreme Jeleninog ubistva.

НАПЕТО У СУДНИЦИ: Вештак тврди да је Зоран искључио телефон у време када је Јелена убијена

Foto: Z. Jovanović

Naime, danas je nastavljeno suđenje u Višem sudu u Beogradu koje je bilo započeto juče, na kome su postavljana pitanja veštaku za telekomunikacije Dragoljubu Vasiljeviću, a ispitivan je i stručni savetnik odbrane, Saša Savić.

Kako je veštak nekoliko puta objasnio, utvrđeno je na osnovu baznih stanica, listinga različitih operatera, da je Marjanović svesno iskuljučio svoj telefon u vreme kada je njegova supruga ubijena, tačnije od 16.38 do 17.04 sati. Takođe, prva osoba koju je pozvao nakon što je uključio telefon bila je upravo Jelena.

- Na osnovu čega utvrđujete da je Zoranov telefon ugašen, tačnije da je on odmah nakon što je uključio telefon pozvao Jelenu Marjanović - pitala je odbrana.

Napeto na suđenju

Kao i tokom jučerašnjeg dana i danas je bilo veoma napeto u sudnici, veštak je nekoliko puta obrazlagao svoje odgovore, međutim odbrana je bila uporna u nameri da to opovrgne.

- Kolega Vi me nekoliko puta pitate jedno isto pitanje na koje Vam ja svaki put dajem isti odgovor. Zoranov telefon je bio ugašen i ja stojim pri tome, ako želite podnesite pisanu primedbu na moj rad i ja ću odgovoriti na nju - naveo je veštak Vasiljević.

Foto M. A.

Takođe veštak je u svojim odgovorima naveo i da se jasno može zaključiti prema veštačenju baznih stanica, ali i prema kamerama koje su pregledane, da su Zoran i Jelena kobnog dana na nasip u Crvenki došli zajedno.

Inače, Marjanović nije imao dodatna pitanja za sudskog veštaka.

Podsetimo, tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već četiri i po godine.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTRESNE SCENE U KRAGUJEVCU: Krili od dece da im je otac ubio majku - sin je ipak znao i ćutao! Kako reći da je tata pucao mami u glavu?