PORODICA ĆE TRAŽITI PRAVDU: Sahranjen mladić koji je podlegao povredama zadobijenim u tuči kod Varvarina

S. BABOVIĆ

10. 11. 2020. u 20:38

VIŠE javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je pripremni postupak protiv maloletnika (17) iz Izbenice, koji je u incidentu u Bačini kod Varvarina, u noći između 31. oktobra i 1. novembra, udario Marka Ristića (23), koji je, najverovatnije od posledica pada, preminuo sedam dana kasnije u KC Niš.

ПОРОДИЦА ЋЕ ТРАЖИТИ ПРАВДУ: Сахрањен младић који је подлегао повредама задобијеним у тучи код Варварина

Ristić sahranjen na groblju u rodnom selu Varvarin / Foto S. Babović

Maloletnik će biti u pritvoru, dok je Ristić u utorak sahranjen na groblju u rodnom selu Varvarin.

- Mi smo neutešni, a želimo samo pravdu za našeg sina - kažu, za "Novosti", u porodici Ristić. - Još ne možemo da poverujemo da je Marko podlegao povredama glave zadobijenim u incidentu.

Dok se porodica Ristić suočava sa gubitkom, pred nadležnim tužilaštvom, odnosno Odeljenjem za maloletnike Višeg suda i u saradnji sa Centrom za socijalni rad, vodi se postupak protiv mladića iz Izbenice koji je zatvoren za javnost. Prema informacijama iz više izvora, maloletnik je u utorak saslušan, a kako saznajemo, ispričao je kako je Ristića udario samo jednom. Pokazalo se, nažalost, da je pad nakon udarca bio koban, budući da prvi rezultati obdukcije pokazuju da je Ristić preminuo od posledica nesporednog udarca glavom o beton.

Marko Ristić

O verbalnom sukobu, koji je prethodio tragičnom epilogu celog slučaja, izjasniće se i više svedoka koji su se kobne noći našli kod kafane u centru Bačine. Sa teškim povredama Ristić je odmah transportovan za KC Niš, ali pokušaji lekara da ga spasu, nažalost, nisu dali rezultate.

I OTAC IZAZIVAO SUKOBE

U varvarinskom kraju tuče često završe tragično. Jedna od njih dogodila se u februaru 2019, kada je među petoro prebijenih bio i Milutin Petrović (64) iz Izbenice. On je, mesec i po dana nakon prebijanja, preminuo u KC Niš. Za sobom je ostavio udovicu Slađanu (59), takođe teško povređenu u ovom incidentu, za čije izazivanje su bili osumnjičeni L. M. (26) i S. Ž. (43). Inače, S. Ž. sa bivšom suprugom ima sina i to je upravo maloletnik koji je sada pod istragom zbog stradanja Marka Ristića!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)