BRUTALNU TUČU KORISTE ZA UDAR NA POLICIJU: Tačna hronologija događaja - prebijeni mladić se pojavio u policiji tek 2. septembra

Lj. P.

16. 09. 2020. u 19:34

POTPREDSEDNICA Stranke slobode i pravde Marinika Tepić došla je ispred MUP povodom nedavnog slučaja prebijanja u Novom Sadu sa namerom da ponizi policijske službenike i obesmisli rad policije - izjavila je danas državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković i pokazala novinarima službene beleške, koje osporavaju tvrdnje koje je ranije iznela Tepićeva.

БРУТАЛНУ ТУЧУ КОРИСТЕ ЗА УДАР НА ПОЛИЦИЈУ: Тачна хронологија догађаја - пребијени младић се појавио у полицији тек 2. септембра

Foto: MUP/Printscreen

Popović Ivković je na vanrednoj konferencija za medije istakla da "glavna glumica Dragana Đilasa ponovo iznosi laži", kao i da se ceo slučaj politizuje i kreira nova lažna afera.

- To ne želimo da dozvolimo, o svemu postoje službene beleške - rekla je državna sekretarka i pokazala policijske beleške, kojima je objasnila hronologiju događaja, u kojem je Ivan Kontić u Novom Sadu zverski pretukao M. M. (28).

PROZIVKE TEPIĆEVE

MARINIKA Tepić je izrazila sumnju da je 19 dana zataškavano brutalno prebijanje u Novom Sadu kako bi se osumnjičenom Kontiću pomoglo da pobegne. Ona je ispred sedišta MUP novinarima podelila dve službene policijske beleške koje su zavedene pod istim brojem, i dodala da je tek 12. septembra, dan posle objavljivanja snimka u javnosti, tužilac delo prekvalifikovao u ubistvo u pokušaju. Kako je rekla Tepićeva, pravnici tumače da će baš to biti osnov za oslobađajuću presudu, jer je delo prekvalifikovano bez ikakvih dokaza.

Ivaković Popovićeva je rekla da se nasilje dogodilo 24. avgusta, pola sata posle ponoći i da je nakon toga pretučeni mladić otišao kući, a da se u KC Vojvodine javio u prepodnevnim satima, kada je i policija obaveštena od strane KC Vojvodine.

- Policija je odmah reagovala i obišla pretučenog mladića, ali on tada nije dao informacije o događaju i napadačima - rekla je Popović Ivkovićeva i dodala da je policija obavestila nadležno tužilaštvo i da je počela istraga.

Ona je pokazala i belešku od 27. avgusta, koja pokazuje da je policijski službenik telefonski razgovarao sa žrtvom i pozvao ga da dođe da da izjavu, što mladić ni tada nije prihvatio, kao i da se on pojavio u policiji tek 2. septembra, u pratnji advokata.

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

- To su scene nasilja koje se ne tolerišu. Kreatori lažnih afera su ovo jedva dočekali. Odgledala sam performans glavne glumice Dragana Đilasa na jednoj televiziji i iznenađena sam lažima koje su iznete - rekla je Popović Ivkovićeva.

Upitana da li imaju informacije o napadaču, ona je rekla da policija radi na slučaju, kao i da sada ne može da pruži više informacija.

ŠUŠNjIĆ: Tužilac obavešten još 24. avgusta

Ivan Kontić, koji je osumnjičen za brutalno prebijanje M. M. (28), bio je u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu 8. septembra, tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga i na internetu objavljen snimak napada. U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da u tom trenutku nisu imali informaciju da se za Kontićem traga zbog pokušaja ubistva, dok u MUP tvrde da je tužilaštvo o svemu bilo obavešteno još 24. avgusta. Načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je juče da su "apsolutno netačne tvrdnje" Osnovnog javnog tužilaštva da ga je o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici 24. avgusta policija prvi put obavestila 4. septembra.

- Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana. Tačnije, čim su lekari završili sve preglede i konstatovali stepen povreda oštećenog - naveo je Šušnjić i dodao da to potvrđuje i uvid u listing poziva, kao i da je policijska službenica Tijana Popović spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju.

- Pitam i zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, ukoliko smatra da o događaju nije obaveštena 24. avgusta - zaključio je Šušnjić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda