NIJE BILO PRIJAVE NASILJA U PORODICI: Zaštitnik građana pokrenuo postupak zbog ubistva žena u Novom Sadu

Lj.P.

13. 03. 2024. u 10:40

ZAŠTITNIK građana je zbog ubistva Gordane T. (53) iz Novog Sada, na sopstvenu inicijativu, na osnovu medijskih informacija, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

НИЈЕ БИЛО ПРИЈАВЕ НАСИЉА У ПОРОДИЦИ: Заштитник грађана покренуо поступак због убиства жена у Новом Саду

FOTO:Lj.P.

Od Pokrajinskog sekreterijata Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana obavi nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, u ovom slučaju posebno u vezi sa eventualnim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.

Zaštitnik građana od Ministarstva unutrašnjih poslova traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika u ovom slučaju i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Pedesetrogodišnja Novosađanka je, podsećamo, pronađena bez znakova života u svojoj kući u ponedeljak u popodnevnim satima, a za njenu smrt je osumnjičen suprug Nikola T. (55), koji je nakon toga pokušao samoubistvo skokom sa Temerinskog mosta u kanal DTD. Žena je ubijena udarcima po glavi električnom bušilicom.

Delo je kvalifikovano kao teško ubistvo jer postoji sumnja da je počinjeno na svirep i podmukao način, za koje je zaprećena i kazna doživotnog zatvora.

Kako saznajemo, u ovoj porodici nikada nije bilo prijava za nasilje. Komšije koje poznaju bračni par rekli su da se nikada nisu čule svađe iz njihove kuće, niti se po njihovom odnosu i ponašanju to moglo naslutiti.

BONUS VIDEO - JEZIVO! Obistinile se pretnje Jova Bakića: Đilasovci počeli da jure ljude po ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!