ŠTA SE TAČNO DESILO U ZATVORSKOJ ĆELIJI: Blažić se potukao sa cimerom - otkriveno kakve povrede ima zatvorenik

Јелена Илић
Jelena Ilić

21. 06. 2023. u 08:00

UROŠ Blažić (20), osumnjičeni za osmostruko ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, posvađao se, a potom i potukao sa cimerom iz pritvorske ćelije u smederevskom zatvoru.

ШТА СЕ ТАЧНО ДЕСИЛО У ЗАТВОРСКОЈ ЋЕЛИЈИ: Блажић се потукао са цимером - откривено какве повреде има затвореник

Foto: Jutjub/MUP

U Višem javnom tužilaštvu, koje sprovodi istragu masovnog ubistva, nezvanično saznajemo da nisu obavešteni o incidentu, a iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nismo uspeli da dobijemo zvanične odgovore o ovom događaju.

Iako su se pojavile informacije da je osumnjičeni za masakr prvi napao pritvorenika, incident je, naprotiv, kako smo saznali, započeo njegov cimer iz pritvorske ćelije.

- On je prvi nasrnuo na osumnjičenog Blažića, a onda mu je on uzvratio, braneći se. To je

sve. Ovde se može voditi disciplinski postupak, ili se time može baviti Osnovno tužilaštvo - kaže izvor "Novosti", dodajući da je Blažićev cimer od udarca zadobio podliv na oku.

Iz Osnovnog tužilaštva, međutim, navode da o ovome nisu obavešteni, i da s obzirom na to, nema elemenata krivičnog dela.

Inače, Blažić je iz  Specijalne bolnice zatvorenog tipa u Beogradu, gde je bio podvrgnut psihijatrijskom veštačenju, nedavno vraćen u pritvor u Smederevu. Nalaz i mišljenje medicinskih stručnjaka, kako saznajemo, dostavljen je Višem tužilaštvu i biće analiziran i razmotren.

- U javnost za sada nećemo izlaziti sa rezultatima veštačenja, zbog osetljivosti postupka i interesa istrage - navode iz Tužilaštva.

Tokom ove nedelje nastavljeno je saslušanje svedoka u istrazi masovnog ubistva, a među njima bila je Blažićeva majka. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, govorila o događajima koji su prethodili zločinu, ali i dešavanjima posle.

Blažić je 4. juna, nešto pre ponoći, kako se sumnja, oteo taksi vozilo na naplatnoj rampi Mali Požarevac. Osim taksiste, u vozilu se nalazila i J. A (19) iz Smedereva, koja se zaputila kod verenika u Ub. Kada je ušao u autobomil, Blažić je rekao da ima bombe, da je pobio ljude, zapretivši da će i oni proći isto ukoliko ne budu slušali. Devojka je slagala da je trudna, što je potvrdila na saslušanju u tužilaštvu, i to u nameri da se spase. Tako je, uz dozvolu osumnjičenog, taksista najpre nju odvezao do Uba, a potom i Blažića do kragujevačkog naselja, gde je nešto kasnije i uhapšen.

Odluka za ujaka

VIŠI sud u Smederevu danas će odlučivati o produženju pritvora ujaku osumnjičenog Uroša Blažića, koji je uhapšen zbog nelegalnog posedovanja oružja i u pritvoru je od 24. maja. U pritvoru se nalazi i Urošev otac, takođe zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)