MARKO JE IZGUBIO ŽIVOT ISPRED UKLETE KAFANE: Slučaj koji je potresao Trstenik 2020. godine

S.BABOVIĆ

16. 05. 2023. u 23:46

BEŽIVOTNO telo Marka Đurića (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora kod Trstenika nađeno je u noći između 16. i 17. maja 2020. godine.

МАРКО ЈЕ ИЗГУБИО ЖИВОТ ИСПРЕД УКЛЕТЕ КАФАНЕ: Случај који је потресао Трстеник 2020. године

FOTO: Privatna arhiva

Đurić je izgubio život ispred „uklete“ kafane u Grabovcu, koja je od 1999. godine bila mesto gde su se odvijali brojni incidenti i nesreće. Pre više od 20 godina, tu je ubijena i žena S.Z.

- Milan R.(33) je priznao da je nesrećnog Đurića u opštem metežu gurnuo, posle čega je mladić pao i preminuo - ispričao je „Novostima“ izvor iz istrage,koja je prvobitno obuhvatila više lica.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je optužnice istog leta.

Nepravosnažne presude donete su bile sledećeg leta.

Marko je za sobom ostavio neutešnu porodicu,koja je zavisila od njega. Izdržavao je majku, dve bolesne bake i sestričinu, koja je u vreme tragedije imala samo 10 godina. Prijatelji i sagovornici „Novosti“ u Ljubostinjskom Prnjavoru i susednom Grabovcu, Marka su opisivali kao dobrog i vrednog mladića.

- Sin nas je bukvalno izdržavao, često je radio na građevini, pa i tog dana kada je nastradao, bio je poslom u Vrnjačkoj Banji – ispričala nam je Markova majka, Ružica Đurić. - Uopšte nisam znala da će svratiti u tu kafanu. Čuli smo se telefonom nekoliko minuta pre nesreće, rekla sam mu da požuri i da dođe kući.

Saveti mesnih zajednica dva trstenička sela pokrenuli su peticiju da se ukleta kafana zatvori. Zajedno sa lokalnom samoupravom pomogli su porodici Đurić u teškim trenucima posle stradanja mladića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!