ПАД СЕ ТЕРАСЕ БИО КОБАН: Милан Раду осуђен на седам година затвора због убиства Марка Ђурића код Трстеника

С. Б.

12. 05. 2021. у 20:30

ВИШИ суд у Крушевцу, неправноснажном пресудом осудио је Милана Радуа (31) на седам година затвора због кривичног дела убиство, док су Доминик Димић (52) и Горан Крстић (49) осуђени на по годину дана затворске казне због учешћа у тучи у кафани у трстеничком селу Грабовац 17. маја прошле године, када је настрадао Марко Ђурић (28) из Љубостињског Прњавора. У току је подношење жалби на првостепену пресуду.

ПАД СЕ ТЕРАСЕ БИО КОБАН: Милан Раду осуђен на седам година затвора због убиства Марка Ђурића код Трстеника

Жртва Марко Ђурић и убица Милан Раду / Фото ФБ

Трагедија се догодила испред кафане "Доминик и Мирјана" у Грабовцу. Првостепено окривљени Раду је током туче гурнуо младића из суседног села Љубостињски Прњавор са терасе, а испоставило се да је пад и ударац главом о степеник био фаталан по Ђурића.

Настрадали младић је издржавао мајку Ружицу, још две болесне баке и десетогодишњу сестричину. Комшије и пријатељи описивали су га као вредног младића.

Заједничком акцијом Савета месних заједница Грабовац и Љубостињски Прњавор, сакупљена је новчана помоћ за породицу, која је остала без ослонца, а помогли су и око подмиривања трошкова сахране. Општина и Центар за социјални рад општине Трстеник исплатили су Ђурићима и једнократну материјалну помоћ. Савети две месне заједнице предали су општини и петицију за затварање кафане где је убијен Марко Ђурић.

- Та кафана је одувек била стециште туча, узнемиравања грађана, чак је и једна жена ту страдала пре неколико деценија - испричали су нам мештани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)