TRI MOTIVA ZA UBISTVO ANE VOLŠ: Brajan u četvrtak opet pred sudijom, spremni novi dokazi protiv njega?

Novosti online

07. 02. 2023. u 22:19

TAČNO 38 dana je prošlo od nestanka 39-godišnje Beograđanke Ane Volš koja se još 2005. godine iz Srbije preselila u Ameriku. Iako njeno telo još nije pronađeno, bostonska policija nema dilemu da je reč o ubistvu za koje je jedini optuženi njen suprug Brajan Volš!

ТРИ МОТИВА ЗА УБИСТВО АНЕ ВОЛШ: Брајан у четвртак опет пред судијом, спремни нови докази против њега?

Ana i Brajan, Foto Privatna arhiva

On je uhapšen još 8. januara zbog “ometanja policijske istrage”, a dan kasnije prvi put je izašao pred sudiju i to sa ciničnim osmehom na licu. Međutim, deset dana, kasnije, 18. januara, kada se pojavio drugi put u sudu, više mu nije bilo do smeha pošto je i zvanično optužen za ubistvo supruge Ane sa kojom je skoro osam godina bio u braku i u kojem su rođena njihova tri sina starosti od dve do šest godina.

Šta će se desiti 9. februara?

Prethodnih nedelja slučaj Ane Volš je delimično pao u drugi plan kako u Srbiji tako i u Americi, ali će ove nedelje ponovo biti i te kako aktuelizovan pošto će Brajan Volš, kako je najavljeno, u četvrtak 9. februara po treći put izaći pred sudiju.

Kako prenose pojedini američki mediji, upoznati kako sa samim slučajem, tako i sa praksom u ovakvim situacijama, očekuje se da tužilac u četvrtak prezentuje nove dokaze do kojih je istraga došla u prethodne tri nedelje koliko je prošlo od prethodnog saslušanja. Tu se pre svega misli na dodatne rezultate DNK veštačenja predmeta koji su pronađeni u kući Volšovih, ali i na deponiji nedaleko od kuće Brajanove majke.

Takođe, nije isključeno da se obelodane i novi detalji dobijeni nakon razgovora koji je obavljen upravo sa Aninom svekrvom, ali i sa bebisiterkom koja je boravila u kući Volšovih nakon Aninog nestanka, a nije isključeno i da su u želji da razreše ceo slučaj pedagozi imali razgovor i sa Aninom i Brajanovom decom koja su bila u kući u vreme kada se tragedija dogodila.

Glavno suđenje sredinom godine

Iako je Brajan Volš optužen za ubistvo, glavno suđenje moglo bi da počne tek za nekoliko meseci, pošto se krivični postupak u SAD odvija u više faza.

Ukoliko se Brajan Volš ne predomisli i ne prizna krivicu (na prethodnom pojavljivanju pred sudijom se izjasnio da nije kriv), odnosno ne sklopi dogovor sa tužilaštvom, uslediće preliminarni postupak pred sudom, kada će tužilac morati da dokaže postojanje dovoljno činjenica da je okrivljeni učinio krivično delo, posle čega će sudija odlučiti da li će zakazati suđenje ili obustaviti ceo postupak.

SASLUŠANjE Brajan Volš juče u sudnici, Foto "Tviter"

Ako se suđenje zakaže, sledi faza odlučivanja o prethodnim pitanjima, a tek posle toga glavno suđenje, koje počinje formiranjem porote od 12 članova.

Tri motiva za ubistvo

Jedan od glavnih zadataka istražitelja je pronalaženje konkretnog motiva koji je Brajan Volš imao za ubistvo supruge Ane, a u igri su tri - ljubav, novac i selidba.

Naime, sve govori da im je brak bio u krizi, o čemu svedoči podatak da na društvenim mrežama Ana duže od dve godine nije okačila nijednu zajedničku fotografiju. Na drugoj strani, Ana je definitivno bila sposobna da zaradi novac i imala je na svoje ime imovinu vrednu skoro tri miliona dolara.

Konačno, najveće nesuglasice Ana i Brajan su imali oko mesta boravka. Naime, Ana je insistirala na preseljenju u Vašington, gde je radila, kako bi više vremena provodila sa decom, dok je Brajan odlagao selidbu jer je i dalje bio u kućnom pritvoru zbog ranijih finansijskih prevara.

Ključni datumi

1. januar

Samo nekoliko sati nakon ponoći i dočeka Nove godine u kući sa suprugom Brajanom i prijateljima, nestala je Ana Volš.

4. januar

Tek tri dana kasnije policiji je prijavljen Anin nestanak. To su, skoro istovremeno, uradili suprug Brajan i njene kolege iz Vašingtona.

5. januar

Policija je počela potragu za Anom. Pregledali su snimke obližnjih kamera, novčane transakcije, skeniran je Anin mobilni, kontaktirani su svi obližnji aerodromi i avio-kompanije.

7. januar

Policija kreće u veliku potragu po Kohasetu. Angažovani su helikopteri, dovedena je specijalna K-9 jedinica sa psima tragačima, ali i veliki broj forenzičara.

8. januar

Nakon razgovora sa suprugom Brajanom, policija ga je uhapsila zbog “ometanja istrage”. Kako je kasnije objašnjeno, on je navodio istragu na pogrešne tragove.

9. januar

Policija je sprovela Brajana u sud na saslušanje, a njegove slike na kojima se smejao i kezio, šokirale su javnost. Sudija mu je odredio pritvor uz kauciju od 500.000 dolara.

10. januar

Forenzičari su u kontejnerima pronašli krvave peškire, sekiru, testeru, tepih i iskorišćena sredstva za čišćenje, kao i kese pune krvi

17. januar

Brajan Volš je optužen za ubistvo supruge Ane, tačnije da ju je ubio, a zatim njeno telo raskomadao i rešio ga se.

(Blic)

BONUS VIDEO: SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HRVATI OPET PRISVAJAJU ĐOKOVIĆA! Ispovest Novakovog dede: Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin