ZA SVIREPO UBISTVO KOD ŠAPCA 18 GODINA ROBIJE: Komšiju polio benzinom i zapalio

Novosti online

15. 01. 2023. u 20:09

STRAVIČAN zločin koji se dogodio u mačvanskom selu Dublje 19. juna 2021. godine dobio je sudski epilog. Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Z. D. (59) iz Dublja kod Šapca osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva komšije R. M. (62)

ЗА СВИРЕПО УБИСТВО КОД ШАПЦА 18 ГОДИНА РОБИЈЕ: Комшију полио бензином и запалио

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U ovom kraju se ne pamti sličan svirep i podmukao zločin koji je Više javno tužilaštvo u Šapcu kvalifikovao kao teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika i za koje je zaprećena kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

Kobne večeri Z.D. je dugo sedeo u kafani i malo više popio, a oko 21 sat se sa flašom u koju je sipao benzin uputio kod komšije čija je kuća preko puta njegove. Pozvao ga je da izađe iz kuće i prvo su se svađali, a onda nasumice polivao benzionom po glavi i telu i na kraju zapalio šibicu.

- Čovek se u trenutku pretvorio u buktinju. Goreo je od glave do pete. Jaukao je od bolova na sav glas dok je goreo, a onda je iz kuće izašla njegova stara i bolesna majka koja je svikala komšije da pomognu njenom sinu. Zoran je još bio u dvorištu i samo joj rekao: Zapalio sam ti sina - priča sagovornik upućen u istragu.

Komšije su pritrčale i svime što im se našlo pri ruci ugasile čoveka-buktinju. Sa teškim opekotinama drugog i trećeg stepena na oko 60 odsto tela R.M. je prebačen u šabačku bolnicu, a odatle je, nakon što je njegovo stanje stabilizovano, transportovan na Kliniku za plastičnu hirurgiju u Beogradu.

Z.D. se dao u bekstvo. Skrivao se policije cele noći i sutradan do kasno uveče kada su ga policajci pronašli u jednoj kolibi daleko od sela. Spavao je i policajci su ga probudili i stavili lisice. Na saslušanju u policijskoj stanici rekao je da je sa komšijom na monstruozan način obračunao zbog neraščišćenih odnosa, a pred okružnim javnim tužiocem je ćutao.

- R.M. se na klinici u Beogradu borio za život deset dana. Bio je jedan od najtežih pacijenata i lekari porodici nisu davali nadu da će preživeti. Bio je u komi, intubiran, disao je pomoću aparata. Međutim, na Vidovdan se dogodilo čudo - probudio se i došao svesti, čak i komunicirao pokretima. Lekari su se pripremali da ga operišu, ali srce nije izdržalo, preminuo je dan pred zakazanu operaciju - otkrio je naš izvor.

Sud je ubici Z.D. izrekao i bezednosnu meru obaveznog lečenja od alkoholizma. On je na izdržavanje kazne sproveden iz pritvora u kojem se nalazio od hapšenja do pravosnažnosti presude.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju