GLEDALA HORORE, DELOVE TELA HTELA DA BACI PO GRADU: Damir LJutić, sin Tereze Perić (46) , za "Novosti"

Bogoljub Grujić

13. 05. 2022. u 09:30

NE znam zašto je moja majka to učinila. Stvarno sam još u šoku. Mnogo je volela da gledala horore i filmove o nerešenim zločinima i ubistvima, bila je opsednuta time. A često je ponavljala da je Srđan mnogo nervira!

ГЛЕДАЛА ХОРОРЕ, ДЕЛОВЕ ТЕЛА ХТЕЛА ДА БАЦИ ПО ГРАДУ: Дамир Љутић, син Терезе Перић (46) , за Новости

Srđan i Tereza Perić, Foto "Fejsbuk"

Ovako, za "Novosti", priča Damir Ljutić, osamnaestogodišnji sin iz prethodnog braka Tereze Perić (46), osumnjičene da je u utorak uveče nožem ubila supruga Srđana Perića (42), a onda ga testerom na struju isekla, pa u loncu vrele vode skuvala odsečene delove tela.

- Moja mlađa sestra Dunja je gledala masakr. Pozvala me je telefonom, da dođem u Ulicu Duška Trifunovića, gde je majka živela u Srđanovoj porodičnoj kući. Sačekala me je ispred i ispričala šta je majka uradila, pa sam ja pozvao policiju - nastavlja Damir, ističući da ga je tek nakon njegovog upornog lupanja na vrata, Tereza pustila u kuću, a da je uznemirena i prestravljena Dunja ostala u hodniku.

Zapečaćena vrata na domu u kojem se dogodilo ubistvo, Foto Privatna arhiva

Čuo je, kaže, zvuk testere, onda se ona ugasila, jer je struja slaba, pošto se energijom snabdevaju preko solarnog panela.

- Ušao sam u dnevnu sobu. Srđan je ležao mrtav u lokvi, bez noge. Krvi je bilo svuda, po zidovima, a na šporetu lonac u kojem su se kuvali odsečeni delovi tela, verovatno da bi ih lakše odvojila od kostiju - govori Damir i dodaje da je Tereza imala nameru da u plastične kese stavi odsečene delove raskomadanog Srđanovog tela i da ih razbaca po kraju i tako prikrije zločin. Pitao sam majku zašto je to učinila, a ona mi je samo rekla: "Mnogo me je nervirao Srđan".

Damir kaže i da je Tereza insistirala da on i sestra popiju po lek za smirenje, ali je on to odbio, dok je Dunja poslušala majku.

Prema nezvaničnim informacijama, policija nije uspela da sasluša Terezu Perić zbog njenog trenutnog stanja, a iz Tužilaštva su saopštili da je trebalo da od nje uzmu iskaz juče po podne. Navodno, još je u stanju šoka i nalazi se u šok- sobi zrenjaninske bolnice, odakle će, po svemu sudeći, biti prebačena u zatvorsku bolnicu u Pančevu ili Sremskoj Mitrovici.

Novinari "Novosti" juče su pokušavali da stupe u kontakt sa rođenom sestrom ubijenog Srđana Jelenom Perić, ali osim potresne poruke na svom fejsbuk- profilu, ona nije odgovarala na pozive.

- Dopisivao sam se juče sa Jeleninom ćerkom, napisao joj šta se dogodilo i rekao da mi je žao - kaže nam Damir i dodaje da bi, ako ga puste, otišao da vidi svoju majku i popriča sa njom, za razliku od mlađe sestre, koja je rekla da Tereza za nju više ne postoji.

- Svi mi u kući volimo horore, opsednuti smo tim nekim nerešenim slučajevima misterioznih ubistava, ali ja sam majci govorio: "Nemoj slučajno da se zaneseš". Posebno kada je bila ljuta na Srđana, ili mog oca Miljaima, koga svi u okolini znaju po nadimku Zoki.

Damir Ljutić, Foto B. Grujić

Prema priči Terezinog sina, njegova majka je bila ljubomorna. Kaže da je istina da je zapalila krevet na kojem je Srđan spavao, a jednom ga je prijavila zbog nasilja, pa je mesec dana proveo u pritvoru.

ZOVI HITNU

DAMIROVA sestra Dunja, koju juče nismo zatekli u kući, ispričala je ranije da je, iako je bila u drugoj sobi, uspela je vidi Srđana dok je još bio živ. Navodno je sav krvav uspeo Terezi da otme nož iz ruku, a onda joj je rekao: "Zovi Hitnu pomoć, molim te".

NIJE SE OPIRALA

- POZVAO sam još sa ulice policiju i rekao im da je majka ubila očuha. Brzo su došli. Sa strahom i oprezno su ušli u kuću, ali majka se nije opirala hapšenju - priča Damir.

DAN PRE ZLOČINA LjUBILI SE NA ULICI

KOMŠIJA iz kuće prekoputa Perićeve, u Ulici Duška Trifunovića, ispričao je da je dan pre svirepog ubistva, sa suprugom video Terezu i Srđana kako se grle i ljubakaju, a da je njegova supruga prokomentarisala: "Bože, šta im to treba, odrasli su ljudi".

- Ja sam na to dodao, ljubav je to, ženo moja - kaže komšija i dodaje da se onda posle takve ljubavi dogodi nezapamćen zločin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako postati i ostati br. 1 u onome što radite?