UBIO OCA, MAJKU I DEDU POD DEJSTVOM HEROINA? U naselju Kulinovci i dalje neverica, Nikola u šoku kod rođaka

V. ILIĆ

11. 04. 2022. u 07:47

DAN nakon trostrukog svirepog ubistva u naselju Kulinovci, kada je Ilija Glišović (21) nožem bukvalno iskasapio svoju majku Slađanu (49), oca Milana (58) i dedu Sretena (87), šok i neverica vladale su u Ulici 667, gde se nalazi dom porodice u kojoj je počinjen zločin.

УБИО ОЦА, МАЈКУ И ДЕДУ ПОД ДЕЈСТВОМ ХЕРОИНА? У насељу Кулиновци и даље неверица, Никола у шоку код рођака

Foto Tanjug/ D. Nikolić

Policija je i dalje obezbeđivala kuću Glišovića, u kojoj nije bilo nikoga, jer, kako saznajemo iz istrage, i iskusniji policajci nisu u svojoj karijeri videli tako stravičan prizor i toliko krvi na sve strane.

U kući nije juče ni bilo Ilijinog starijeg brata - Nikole, koji je u noći između petka i subote i zatekao beživotna tela svojih najmilijih. On je, kako saznajemo, u nedelju boravio u kući svojih rođaka, odnosno svoje tetke, koja se nalazi nedaleko od kuće Glišovića. Prema priči komšija, Nikola je i dalje u šoku, retko priča sa nekim, a čak ne prima ni izjave saučešća. Za sada nije poznato kada će biti sahrana ubijenih Glišovića, jer bi, navodno, trebalo da se obave obdukcije.

Da podsetimo, u noći krvavog pira Ilija je, najverovatnije pod dejstvom narkotika, u stanju pomračene svesti nasrnuo na svoje ukućane. Događaj se, prema još nepotvrđenim informacijama, zbio u petak uveče oko 23 časa, a nakon zločina Ilija je pobegao. Sutradan ujutru oko 9.30 policija je uspela da ga pronađe i uhapsi, i to na oko 500 metara od kuće, na ulici, nedaleko od Trnavske raskrsnice.

Foto: Privatna arhiva

Rođaci Glišovića ispričali su nam da je Ilija bio dobro dete, da je uspešno trenirao fudbal, sve dok nije upao u loše društvo i počeo da se drogira. U nekoliko navrata roditelji su ga prijavljivali za nasilje u porodici, reagovala je više puta policija, koja ga je privodila i zbog nasilja, ali i zbog posedovanja narkotika. Takođe, on je, prema priči rođaka, lečen u psihijatrijskoj bolnici "Laza Lazarević" u Beogradu, a poslednji put je mesec dana proveo na odeljenju psihijatrije čačanske Opšte bolnice, gde je lečen od heroinske zavisnosti, i to nakon što ga je porodica prijavila da je na oca nasrnuo nožem, ali tom prilikom ga nije povredio.

U šivari, gde je radila Slađana, kolege su zanemele čuvši za zločin i da njihove omiljene koleginice više nema.

Slađa je bila divna žena, ali ne baš puno pričljiva. Bila je požrtvovana supruga, a njen muž imao je dva moždana udara. Uvek je imala dobar odnos sa kolegama i hvalila je supruga i decu. Čak je i za Iliju rekla da zbog sportske povrede čeka operaciju na Banjici.

Milan Glišović, Slađana Glišović, Nikola Glišović, Foto Privatna arhiva

U poslednja četiri meseca odsustvovala je puno sa posla. Bila je na bolovanju, i to verovatno zbog bolesti dede koji je bio nepokretan, u invalidskim kolicima, kao i zbog muža koji je imao dva šloga - ispričala nam je jedna od Slađaninih koleginica.

Milanove kolege iz Tehničko-remontnog zavoda u Čačku kazali su nam da su dan pre zločina pili kafu sa njim, ali da ništa nije ukazivalo da će se nešto strašno dogoditi.

- Šalili smo se, pričali o svakodnevnim stvarima. Nije se žalio na sina, niti je ikada pričao o problemima sa Ilijom. Verovatno ga je bilo sramota - rekao nam je Milanov kolega.

Komšije su dodale da još ne veruju šta se dogodilo u njihovom naselju.

- Sve je ovo bolno i užasno za sve nas. Ipak, najteže je Nikoli i njega nam je najžalije sada. Njegov najrođeniji mu je uništio život, za tren je oduzeo život njegovih najmilijih.

Nikola je pod velikim stresom. On je baš dobar dečko, završio je studije u Sloveniji, a radi u Kragujevcu. Ne znamo kako će ovo preživeti i kako će dalje nastaviti život - kazali su nam Glišovićevi susedi.

Policija iz Čačka dva dana bila na nogama, Foto Tanjug/ D. Nikolić

Kako smo saznali, osumnjičeni za teško ubistvo nekoliko puta bio je privođen i hapšen zbog napada na članove uže porodice, kao i zbog posedovanja narkotika, a boravio je i u specijalizovanim psihijatrijskim ustanovama. Njemu je nakon hapšenja određeno zadržavanje od 48 sati koje ističe u ponedeljak ujutru, a na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo.

Ilija je  juče po podne pred tužiocem saslušan. On je po službenoj dužnosti imao branioca. Branio se ćutanjem i njemu je produžen pritvor do 30 dana.

Prema našim saznanjima, izrazio je želju da ga brani čačanski advokat Ivan Čvrkić.

- Sutra ću ga posetiti u pritvoru i nakon toga ću odlučiti da li ću ga braniti - rekao nam je Čvrkić.

POMOĆ STIGLA IZ BEOGRADA

Prema našim saznanjima, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole iz Beograda borave u Policijskoj upravi u Čačku, a povodom slučaja trostrukog ubistva u Kulinovcima. Naime, službenici ovog sektora ispituju sve vezano za okolnosti stravičnog događaja koji je uznemirio javnost u gradu na Moravi, uključujući i postupanje policije u slučajevima kada je osumnjičeni Ilija prijavljivan za porodično nasilje.

MOTIV TAJNA

MOTIV ovog monstruoznog ubistva još nije poznat. Iz istrage nismo uspeli ništa da saznamo. Pretpostavka je samo da je Ilija u trenutku zločina bio pod dejstvom narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili