APELACIJA TRAŽI NOVO SUĐENJE: Krvava tuča u ugostiteljskom objektu u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici

S. Kostić

26. 03. 2022. u 08:11

APELACIONI sud u Novom Sadu poništio je prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici po kojoj je sedmočlana kriminalna grupa bila osuđena na ukupno 54 godina zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda, i vratio slučaj na ponovno suđenje.

АПЕЛАЦИЈА ТРАЖИ НОВО СУЂЕЊЕ: Крвава туча у угоститељском објекту у склопу Царске палате у Сремској Митровици

Foto S. K.

Kako je rečeno "Novostima" u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, prvookrivljenom Vlatku Tojagiću iz Laćarka i još petorici osumnjičenih produžen je pritvor u kojem se nalaze već pet godina, dok je Mladen Vukelić još u bekstvu.

Sedmorica optuženih, koji su bili oglašeni krivim zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, ponovo će sesti na optuženičku klupu.

- Kada će početi suđenje, zasad ne mogu da preciziram - kaže nam sudija Milica Cvejić, koja će suditi u ponovljenom procesu.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu u junu 2018. protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše povređene i dve gošće lokala.

Presudom Višeg suda Tojagić, Dragojlovići, Vukelići i Pavlović osuđeni su na maksimalnu kaznu od po osam godina zatvora, dok je Milutinoviću izrečeno šest godina zatvora. Mladen Vukelić je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci, dok je njegov brat Milenko kažnjen sa devet godina i sedam meseci.

Do incidenta je došlo u decembru 2017. godine, sat iza ponoći, kada je u ugostiteljskom objektu izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke.

 

LOKAL ZATVOREN

POLICAJAC i zatvorski čuvar zbog povreda glave, ramena i ekstremiteta, bili su na Odeljenju opšte hirurgije i jedinici intenzivne nege u Opštoj bolnici, gde im je ukazana pomoć. Nakon te krvave tuče, veoma brzo je zatvoren ugostiteljski lokal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati