ZLOČINI OD KOJIH SE LEDI KRV: Pred Specijalnim sudom u Beogradu 8. marta počinje ročište Belivukovoj i Miljkovićevoj kriminalnoj grupi

E. H.

28. 02. 2022. u 08:00

SUĐENjE organizovanoj kriminalnoj grupi, čije su vođe, prema optužnici, Veljko Belivuk i Marko Miljković, počeće pripremnim ročištem zakazanim za 8. mart.

ЗЛОЧИНИ ОД КОЈИХ СЕ ЛЕДИ КРВ: Пред Специјалним судом у Београду 8. марта почиње рочиште Беливуковој и Миљковићевој криминалној групи

Prvo u nizu smaknuća dogodio se u Beogradu krajem januara 2017. Foto M. Anđela

Pored brojnih dokaza, stravičnih fotografija i raznih veštačenja, ključnu ulogu imaćeoptuženi koji su stekli povlašćeniji položaj. Status okrivljenog saradnika dobio je pre tri dana i Nikola Spasojević, koji će izneti svoja saznanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, Mirka Kojića Koje, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, ali i o nekim likvidacijama u inostranstvu!

O svojim saznanjima i zlodelima ove kriminalne ekipe, koja je dejstvovala pod okriljem "kavačkog klana", Spasojević je detaljno pričao i to na osnovu neposrednih i posrednih saznanja. Na aplikaciji "Skaj" na kojoj su pripadnici grupe razmenjivali poruke, video i audio snimke, on je imao nadimak Topalović.

Zdravko Radojević snimljen u Ritopeku, Foto ptintscreen

Zauzvrat, zbog učešća u krivičnim delima, za šta mu je bila zaprećena kazna od 40 godina, pa čak i doživotnog zatvora, on će iza rešetaka  provesti  14 godina. Pod uslovom da svoje svedočenje u Tužilaštvu za organizovani kriminal ponovi i na suđenju.

- Ubistvo Gorana Mihajlovića početkom aprila 2019. je duže vreme i temeljno pripremano - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

-To je prvi zločin, posle gotovo javne egzekucije na šinama karatiste Gorana Miloševića, koji su, kako se sumnja, počinili pripadnici ove grupe.

Prema zahtevu za sprovođenje istrage, Belivuk, Miljković i Spasojević su marta 2019.kupovali predmete za sprovođenje krvavog plana, a tražili su i podesnu lokaciju za uklanjanje tragova zločina.

- Njih trojica su nekoliko puta tog marta odlazili do jedne kuće, vikendice u Surduku, gde su odneli sve predmete koje su kupili i pripremili - navodi naš sagovornik.

- Po Belivukovom nalogu, Spasojević je nabavio radne kombinezone, čizme, molerske kape, PVC najlone, kabl, lanac, plastična korita, nekoliko džakova kreča, nekoliko pari rukavica, eksere, čekić, macolu, više automobilskih guma i oko 40, 50 džakova ćumura.

Sve ovo su, potom, Spasojevićevim kamionom prebacili u vikendicu u Surduku i ostavili. Kasnije je deo toga prebačen i u kuću smrti u Ritopeku.

Goran Mihajlović je namamljen, otet i ubijen 1. aprila 2019. godine hicem u glavu u Ritopeku.Telo je, potom, istim ovim kamionom prebačeno u vikendicu u Surduku, i spaljeno. Ostaci su potrpani u džakove i bačeni u Dunav sa Pupinovog mosta, pri povratku za Beograd.

Foto: Printskrin

Nedugo posle Mihajlovića, kako se sumnja, ubijen je i Miljkovićev kum Mirko Kojić Koja, investitor i građevinski preduzimač sa Zvezdare. Prema najnovijim saznanjima, njega su pripadnici ove kriminalne grupe otrovali u Ritopeku, tokom ručka, a telo iskasapili i bacili u Dunav.

Paralelno sa ovim, ista ekipa, prema tvrdnjama crnogorskih pravosudnih organa, organizovala je likvidacije u ovoj zemlji, ali i u drugim zemljama Zapadne Evrope i regiona.

Krvava 2020. godina

U 2020. godini otet je i ubijen Aleksandar Gligorijević Puki. Zamka mu je napravljena juna 2020.Dva meseca kasnije, isti scenario je napravljen i za Gorana Veličkovića Goksija. Zločini su potom učestali. Nekako u isto vreme likvidiran je Nikola Mitić, potom u oktobru Lazar Vukićević, pa Zdravko Radojević, Milan Ljepoja... Sva ova smaknuća dešavala su se u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!