USMRTIO ZEMLJAKA, PA POBEGAO: Francuska policija traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo, dve žene u pritvoru zbog prikrivanja zločina

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

27. 01. 2022. u 20:18

FRANCUSKA policija intenzivno traga za Srbinom osumnjičenim za ubistvo drugog Srbina, dok su dve žene, kojima se stavlja na teret da su pomagale u prikrivanju zločina, trenutno u pritvoru. To je trenutni epilog nestanka Srbina iz Nemačke, koji je pre mesec dana došao u francuski grad Bezanson, nedaleko od nemačke granice, da kupi automobil. Od tada od njega nema ni traga ni glasa.

УСМРТИО ЗЕМЉАКА, ПА ПОБЕГАО: Француска полиција трага за Србином осумњиченим за убиство, две жене у притвору због прикривања злочина

Kvart u kome je ubijen Srbin / Foto L'EST REPUBLICAINMAXPPP

Događaj, o kom javljaju francuski mediji, seže neposredno pred katolički Božić. Srbin iz Nemačke, čije ime se ne navodi u istrazi, došao je 22. decembra u Bezanson. NJegova porodica ističe da je sa sobom imao značajnu količinu novca, ali nije precizirana suma.

Da je imao novac, potvrdio je u utorak i državni tužilac iz ovog grada Etjen Manto, koji se obratio javnosti, potvrđujući tako pisanje regionalnog lista "Est Repibliken", koji je otkrio ceo događaj.

Stupio je, radi kupoprodaje, u kontakt sa drugim Srbinom, koji je u nemirnom kvartu Planoaz bio nastanjen tek nekoliko dana. Tužilac je istakao da je ta osoba bila poslednja koja je bila u kontaktu sa nestalim Srbinom iz Nemačke.

NJegova porodica je, posle četiri dana, 26. decembra, došla u Bezanson, da bi policiji prijavila nestanak. Policija je u naselju Planoaz pronašla njegov automobil, kojim se dovezao iz Nemačke, a u gepeku je zatečena velika količina krvi, koja pripada nestalom, zbog čega se sumnja da je nestali ubijen.

- U ovom trenutku mislimo da je mrtav - istakao je tužilac Manto.

Srbin, za koga se sumnja da je izvršio ubistvo, u bekstvu je od 26. decembra i za njim je raspisana poternica.

U međuvremenu, uhapšene su dve Srpkinje, starosti 25 i 58 godina, za koje se ističe da su bile poznanice osumnjičenog za ubistvo. Protiv njih je pokrenuta istraga pre nedelju dana. Sumnja se da su očistile stan posle zločina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu