UBILI I MITIĆA I MIHAJLOVIĆA: Sledi proširenje istrage protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

E. H.

25. 09. 2021. u 09:00

TUŽILAŠTVO za organizovani krminal, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i Bezbednosno-informativnom agencijom, kako saznaju "Novosti", prikupilo je dokaze za osnovanu sumnju da su dvojicu mladića, čiji je nestanak prijavljen, Gorana Mihajlovića (22) i Nikolu Mitića (33), namamili i ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

УБИЛИ И МИТИЋА И МИХАЈЛОВИЋА: Следи проширење истраге против групе Вељка Беливука и Марка Миљковића

Nikola Mitić i Goran i Mihajlović / Foto Privatna arhiva

Za ova dva zločina, do kraja sledeće nedelje biće proširena istraga protiv ove kriminalne ekipe.

Mihajlović je nestao aprila 2019, a nestanak Nikole Mitića, inače bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. avgusta prošle godine. On je od kuće krenuo u grad da se nađe na sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag. U trenutku nestanka, kako piše na sajtu "Nestali.rs", na sebi je imao tamnu majicu kratkih rukava, teget šorts i bele patike.

- Mitić je poslednji put viđen oko 16 časova, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 časova, a onda je i on ugašen. Prikupljeni su materijalni tragovi, koji ukazuju da su njegov nestanak i ubistvo organizovali Belivuk i Miljković i članovi njihove grupe.

Kidnapovanje ovog mladog Beograđanina bilo je gotovo u "senci" nestanka Gorana Veličkovića Goksija, koje se dogodilo u samo nekoliko dana razmaka. Veličković je nestao nedelju dana ranije, 3. avgusta, u otprilike isto vreme, oko 16.30. Mediji su se tada više bavili ovim navijačem Partizana nego Mitićem.

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i još nekolicine njihovih najbližih saradnika, biće proširena i za ubistvo mladića iz Resnika. Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. Da je reč o ubistvu, iza kog stoji kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića, pokazuju svi prikupljeni materijalni tragovi i dokazi, a o tome su "Novosti" pisale pre izvesnog vremena.

Mihajlovića je, kako se sumnjalo, u klopku uvukao Filip G. iz Berana. U trenutku nestanka Mihajlović je imao nepune 22 godine.

Njegova porodica, pre svih roditelji, supruga i ćerkica, nemaju spokoja. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem. O svojim saznanjima govorila je za "Novosti":

- Tog dana ja sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi Katarini i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon. Katarina nam je rekla da sigurno nešto završava. Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, niti javljao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka Goran je bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurki kod druga N. Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka, kao da je u zemlju propao.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade, u kojoj je živeo Darko Elez.

- Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. - navodi naš izvor. - U autu smo pronašli pištolj, kao i pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića. Sa okolnih zgrada uzeti su snimci nadzornih kamera.

Foto: Printskrin

Ovakvi snimci bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Mihajlovića kobnog dana. Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa N. Š. na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo "smart", kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

Prema Sanjinim rečima, N. Š. je kasnije njima rekao da je Gorana ostavio na "Buvljaku" u Novom Beogradu i da ga otada više nije video.

OPTUŽENI ZA PET SMAKNUĆA

PREMA saznanjima "Novosti", istraga protiv zločina za koje se sumnja da ih je počinila ova kriminalna grupa se nastavlja. TOK, MUP Srbije i BIA nastavljaju da prikupljaju dokaze za još neke likvidacije, osim ovih sedam. Pored sumnji da su ubili Mitića i Mihajlovića, ova kriminalna grupa je optužena i za smaknuća Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

OPTUŽENI OSTAJU IZA REŠETAKA

SPECIJALNI sud u Beogradu ponovo je u petak produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana. Od 30 optuženih, njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je produžen pritvorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju