MORAVA I DUNAV ODNOSE ŽIVOTE: Poslednjih dana crna serija utapanja na rekama i jezerima širom Srbije

G. N.

27. 06. 2021. u 21:55

OD sredine prošle nedelje, nesreće na vodama se ređaju jedna za drugom. Ukupno je nastradalo pet osoba. Nažalost, poslednji slučaj u nizu dogodio se u subotu, kada se u Zapadnoj Moravi utopio šesnaestogodišnji dečak.

МОРАВА И ДУНАВ ОДНОСЕ ЖИВОТЕ: Последњих дана црна серија утапања на рекама и језерима широм Србије

Foto D. Dozet

Prema prvim informacijama, tinejdžer je nestao u selu Goričani pored Čačka. On je dan proveo na reci sa mlađom sestrom i starijim drugom. Pod vodom je nestao u popodnevnim časovima, a njegovo beživotno telo pronađeno je nekoliko sati kasnije.

Kako nezvanično saznajemo, nesreća se dogodila u delu Zapadne Morave koji nije predviđen za kupanje. Meštani kažu da nastradali dečak nije bio pouzdan plivač.

- Dečak je odjednom nestao u reci - svedoče očevici strašnog događaja. - LJudi koji su se tu takođe kupali, pokušali su da ga pronađu i spasu, trčali su uz obalu ne bi li ga primetili. Telo deteta uočeno je posle nekoliko sati, i to u granju pored reke, pedesetak metara nizvodno - priča meštanin sela Goričani.

Nažalost, ovakav događaj nije prvi koji stanovnici sela pamte. Kako kažu, svake godine, u skoro isto doba tokom leta, dogode se utapanja. Divlja plaža privlačna je za kupače, ali reka u ovom delu nije bezbedna, pa i najiskusniji plivači rizikuju život.

U sredu kasno po podne, u talasima Dunava kod Smedereva nestao je mornar sa barže kompanije "Rubikon". Prema rečima kolega iz Udruženja profesionalnih lađara Srbije, na osnovu informacija koje su dobili od posade broda, mornar je skočio sa splava jednog od kafića na Dunavu oko 19.30 u nameri da se okupa. Posle toga ga niko od kolega nije video. Navodno, pronađena je njegova odeća na obali, te se osnovano sumnja da se utopio. Telo mornara još nije pronađeno.

Takođe, Dunav je bio koban i za Dušana Mihajlovića (22), momka koji je čamcem prevozio Beograđane sa Zemunskog keja na plažu Lido. On je život izgubio u četvrtak, kada je prevezao putnike na plažu, i odlučio da se rashladi skokom u reku. Najverovatnije, po njega je bio koban srčani ili moždani udar. Dušanovo telo pronađeno je kod hotela "Jugoslavija" posle nekoliko sati potrage. Ovaj mladić bio je otac troje male dece.

KOŠUTNJAK

STRAŠNA nesreća, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila se u sredu na beogradskom kupalištu "Košutnjak". Nemanja Subotić (15) teško je povređen kada je sa skakaonice od tri metra pao u vodu. Tom prilikom je udario glavom u ivicu bazena. Nemanja je preminuo u bolnici istog dana.

SMRT U RIPNJU

STRAŠNA nesreća dogodila se i na jezeru Bela reka u Ripnju. Mladić star 23 godine kupao se u jezeru sa društvom. On je u jednom trenutku zaronio, međutim, nije isplivao na površinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)