PRODUŽEN MU PRITVOR DO 4. JUNA: Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Ivana Kontića

Lj. P.

07. 05. 2021. u 11:18

NOVOSADSKO Više javno tužilaštvo podoglo je optužnicu protiv Nikšićanina Ivana Kontića (30) koja ga tereti da je prebijanjem prošlog leta u Novom Sadu pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28).

ПРОДУЖЕН МУ ПРИТВОР ДО 4. ЈУНА: Новосадско Више јавно тужилаштво подигло оптужницу против Ивана Контића

Foto: MUP Crne Gore

Optužnica je, kako je „Novostima“ potvrdila Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu,  5. maja predata sudu  na potvrđivanje. Njemu je, kako je dodala, pritvor produžen  do 4. juna.

Protiv Kontića se u novosadskom Višem javnom tužilaštvu vodila istraga zbog sumnnje da je 24. avgusta 2020. godine u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu  pretukao Mandića.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je  kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak sa nadzornih kamera isečen i da  je javnosti prikazan samo deo događaja.

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici u iznajmljenom stanu. On je decembra 2020. godine izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je  u Crnu Goru  otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.

O.L. koji je osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučne Miljan Mandić pušten je iz pritvora i poslat kući na izdržavanje kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivčnog dela, dok je L.V. protiv koga se vodi postupak zbog sumnje da je pomogao O.L. posle počinjenog krivičnog dela, pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri