ZAPALILA STARICU, PA OTIŠLA NA LIMUNADU: Nastavljeno suđenje Jeleni Špagović (27) za svirepo ubistvo Majde Garović (81) u Zemunu

S. J. M.

27. 04. 2021. u 20:54

NA suđenju Jeleni Špagović (27), optuženoj za ubistvo Majde Garović (81) u Zemunu, u utorak su u Višem sudu u Beogradu svedočili njen bivši muž Marko Špagović i dever Darko. Bivši suprug je ispričao da je u tom periodu bio rastavljen od Jelene i da se tog 15. juna 2019. godine, kada je ubijena njihova komšinica Majda, po podne sreo sa Jelenom.

ЗАПАЛИЛА СТАРИЦУ, ПА ОТИШЛА НА ЛИМУНАДУ: Настављено суђење Јелени Шпаговић (27) за свирепо убиство Мајде Гаровић (81) у Земуну

Arhiva

- Dete je tog dana bilo kod mene i išli smo svi zajedno da mu kupimo pantofle. Posle smo seli u kafić, popili limunadu, a dete je pojelo sladoled. Nisam primetio nikakve promene u Jeleninom ponašanju. Prema detetu se normalno odnosila, a pričali smo i o tome da ga vodi na more - ispričao je u utorak Marko Špagović.

On je kazao da Jelena dok su bili u braku nikada nije bila nasilna i da je sa svima imala dobre odnose.

Jelena je samo koji sat ranije, kako je i sama priznala sudu na prvom ročištu, ubila Majdu Garović u njenoj kući. Tad je navela da je starici dugovala 2.500 evra, da je imala da joj vrati samo polovinu tog iznosa, ali je ova insistirala da joj vrati sve. Rasprava i svađa su, kako je tad rekla, izmakle kontroli, pa je Majdu udarila nekom činijom, a onda i drugom posudom. Potom je spakovala u kofer, odvezla u Krčedin, bacila u kontejner i zapalila.

Porodica je prijavila staričin nestanak, a nekoliko dana kasnije telo je pronađeno u krčedinskom kontejneru, nakon čega je utvrđeno da se radi o nestaloj Majdi Garović.

Tužilaštvo je Jelenu Špagović optužilo za teško ubistvo, jer smatraju da imaju dokaze da je ono počinjeno na svirep način i zbog koristoljublja. Jelena, ipak, nije vratila sav uzeti novac, a iz kuće je tad pokupila Majdin zlatni nakit i prodala ga u jednoj zlatari.

Foto: Novosti arhiva

 

Bivši dever Darko Špagović je u utorak svedočeći kazao da su sa Majdom koja je živela u kući pored njihove svi bili u dobrim odnosima.

- Ponekad nam je davala novčane pozajmice i ja sam ih uredno vraćao. Nije naplaćivala nikakvu kamatu - rekao je svedok. - Kad je otkriveno da je ubijena, shvatio sam da sam je tog dana tri puta video, a poslednji put oko podneva. Majda je bila dobra osoba, ponekad je dolazila na kafu i sa Jelenom je bila u dobrim odnosima dok je ona živela kod nas.

POKUŠAJ SAMOUBISTVA TABLETAMA

DARKO Špagović je u sudnici ispričao da je Jelena pred razvod od muža pokušala da se ubije popivši tablete. Njen bivši suprug je kazao da je tad primljena i zadržana dva dana na VMA, a da se posle, koliko on zna, više nije lečila niti tražila pomoć psihijatra. Marko je naveo da nije znao da se Jelena posle razvoda viđala i čula sa komšinicom Majdom i da mu nijedna to nikada nije pomenula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024