ANĐELA JE SAMO IZNELA PRIMEDBU: Održano pripremno ročište po tužbi Branislava Lečića protiv mlađe koleginice

N.B.

06. 03. 2024. u 15:40

HVALA vam što ste došli, jedino je što je danas novinarima koji su je čekali ispred Prvog osnovnog suda u Beogradu izgovorila glumica Anđela Jovanović, nakon što je okončano pripremno ročište po tužbi koju je protiv nje podneo stariji kolega Branislav Lečić, zbog povrede ugleda i časti.

АНЂЕЛА ЈЕ САМО ИЗНЕЛА ПРИМЕДБУ: Одржано припремно рочиште по тужби Бранислава Лечића против млађе колегинице

Foto: D. Milovanović

Tužba, kojom od nje traži da mu isplati 300.000 dinara, usledila je nakon što je Jovanovićeva odbila da se nađe u istom kadru sa Lečićem u jednoj epizodi serije "Radio Mileva", zbog, kako je navela, "neprijatnog događaja iz prošlosti". Nakon toga, produkcija je odlučila da odustane od Lečićevog angažmana i epizodnu ulogu su dodelili Irfanu Mensuru.

Ova odluka mlade glumice, naišla je na podršku većeg broja njenih koleginica, od kojih je njih dvadesetak, čekalo ispred zgrade suda da dođe. Kada se pojavila u pratnji advokata Gorana Draganića, usledio je gromoglasan aplauz i povici "bravo". Uz osmeh im je prišla i srdačno se sa njima pozdravila. Tu su bile Mirjana Karanović, Anđelka Prpić, Milena Radulović, Maša Dakić, Borka Tomović, Iva Ilinčić, Miona Marković, Tamara Krcunović, Nina Janković, Andrijana Oliverić... Jedini kolega bio je Đorđe Stojković. Lečić se nije pojavio, već samo njegov advokat.

Ne želim da budemo u istom kadru

TAČNO je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram sa njim u seriji "Radio Mileva". Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala sa njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru sa tim čovekom, kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale - rekla nedavno Anđela Jovanović.

Nakon pola sata, koliko je trajalo pripremno ročište, kojem nisu prisustvovali novinari, što je opravdano time da nije bilo mesta, Jovanovićeva i advokat Draganić su izašli iz sudske zgrade. Kolege glumci su nešto ranije otišli.

- Održano je pripremno ročište, a na sledećem biće saslušan gospodin Branislav Lečić, tužilac - obratio se novinarima advokat Draganić, dodajući da su oni, kao i druga strana predložili svoje dokaze i svedoke. Sledeće suđenje zakazano je tek za 30. septembar. To je prilično dug period, ali to je što je.

Podrška na društvenim mrežama

MLADA glumica je od pojedinih kolega dobila podršku na društvenim mrežama. Tako je Milan Marić na svom profilu na Instagramu napisao:"Podrška za Anđelu Jovanović, hvala što je rekla ne".

Sloboda Mićalović je podelila objavu Anđelinog muža, atletičara Mihaila Dudaša, u kojoj piše: "integritet = sloboda".među onima koji su se oglasili i pevačica Severina, koja je prvo podelila post u kojem se zahvaljuju Anđeli "zato što je rekla ne", a zatim ispod istog i ostavila komentar:"Bravo".

Prema Draganićevim rečima, njegova klijentkinja je već ranije dala kratku izjavu za medije, zbog čega se više javno neće oglašavati. Opširno će sve, kako je naveo, izneti pred sudom. Kad je reč o optužbama da je uskratila pravo na rad starijem kolegi, advokat je istakao:

- U javnosti sada provejava kao da se protiv nje vodi postupak zbog uskraćivanja prava na rad. Siguran sam da ćete se svi složiti da Anđela Jovanović ne može nikome da uskrati pravo na rad, jer svaki umetnik ima slobodno pravo da donese odluku da ne učestvuje u projektu. Ona je samo dala primedbu. Nažalost, sve će ići jako sporo, dok se sasluša Branislav Lečić, pa onda Anđela Jovanović, a nakon toga svedoci. A ti svedoci su članovi produkcijskog tima, koji jedini mogu da kažu da li neko nekome može da uskrati pravo rad ili ne. Anđela Jovanović to ne može.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)